
Recept dana: Džindžerbred keksiće mogu da prave i deca, svi ih obožavaju u ovo doba godine
Dekorativni i ukusni, ovi keksići su sinonim za novogodišnje praznike

Verovatno ste se već susreli sa nazivom džindžerbred keksići (eng. gingerbread cookie). To su male aromatične čikice, kojima i mladi i stari teško mogu da odole tokom prazničnih dana, a ono što nas posebno raduje jeste činjenica da možete neverovatno lako da ih pripremite.

Preslatki keksići ukraševaju se šećernim kremom u različitim bojama od kojih se prave fenomenalne kreacije. Jednostavno i aromatično testo se dobija kombinovanjem đumbira, cimeta, karanfilića i meda. Prekrasna kombinacija toplih zimskih začina čini ih savršenim za ovo doba godine.
Ovi slatki kolačići su i idealna prilika za porodična druženja jer mogu da ih pripremaju i najmlađi. Zato vam donosimo osnovni recept za one najpoznatije slatke čovečuljke, a dekoraciju u potpunosti prepuštamo vama. Okupite porodicu i počnite da pripremate najveselije kolače.
Freepik
Vreme pripreme:
- 30 minuta + 2 sata odmaranje
Sastojci:
- 350 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1 kašika đumbira u prahu
- 1 kašičica cimeta
- 100 g putera
- 200 g smeđeg šećera
- 150 g meda
- 1 jaje
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 1 kašičica rendanog limuna
Priprema:
1. Pomešajte u činiji brašno, prašak za pecivo, prstohvat soli, đumbir, cimet i karanfilić.
2. U drugoj posudi umutite puter sa smeđim šećerom i jajetom.
3. Dodajte med, vanilu i limunovu koricu i mešajte dok se svi sastojci ne sjedine.
4. Ubacite suve sastojke i dobro mešajte dok ne dobijete testo.
5. Ostavite testo da odstoji 2-3 sata na sobnoj temperaturi.
6. Razvaljajte testo na oko centimetar debljine, pa kalupom isecite ljupke ili druge oblike.
7. Pecite 10 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni i ukrasite po želji.
NAPOMENA: Ove predivne keksiće možete i da spakujete u kesice i s mašnom date kao novogodišnji poklon dragim ljudima.
Bonus video:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari