
Recept dana: Salata pahuljica s piletinom i kikirikijem, zdrava i preukusna zamena za klasičnu rusku
A što je najlepše od svega - pravi se veoma brzo i ne ide majonez

Ako tražite novu ideju za salatu za Božić, a umorni ste od klasične ruske salate, ili pak vam ne prija majonez,.ova salata sa pilećim fileom i pečenim kikirikijem može biti savršen izbor! Recept kombinuje ukusno kuvano pileće meso sa hrskavim kikirikijem i osvežavajućim krastavčićima, čineći je idealnom za svečanu trpezu.

Za pripremu ove salate, potrebno je da skuvajte pileći file, a zatim da ga usitnite. Može da posluži i file iz supe ako ste je pravili. Postom se dodaju pečeni kikiriki za hrskavost i fino naseckani krastavčiće za svežinu. Smesa se zatim začinjava i povezuje sa grčkim jogurtom i malo senfa, što daje kremastu i bogatu teksturu.Pošto ne ide majonez, ova salata je laganog ukusa.
Profimedia
Završni dodir je susam, koji se pre pečenja dodaje na tiganj, dajući jelu divnu aromu i dodatnu teksturu. Ovaj recept možete prilagoditi po želji, dodajući omiljene začine kako biste joj dali lični pečat.
Ova salata je savršena kao osvežavajući i hranjivi prilog za božićnu trpezu, jer nudi nešto drugačiji ukus od uobičajene ruske salate. Uživajte u pripremi i posluživanju ove ukusne i jednostavne salate koja će sigurno oduševiti sve koji je probaju.
Vreme pripreme:
- 25 minuta
Sastojci:
- 300 g pilećeg filea
- 100 g pečenog kikirikija
- 2 kašike susama
- 4 kisela krastavca
- 350 g grčkog jogurta
- 1 kašika senfa
- so, biber
Priprema:
1. Piletinu skuvajte u vodisa kockom za supu.
2. Skuvanu je procedite, ohladite i usitnite u secku ili ručnim mikserom.
3. Pomešajte grčki jogurt, senf i začine.
4. U jogurt ubacite usitnjenu pietinu, iseckane krastavce i kirkiriki usitnjen u secku.
5. Dobro promešajte i pospite susamom koji ste zagrejali bez ulja na tiganju koji se ne lepi.
Bon appetit!
Bonus video:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari