
Znate li kako se čuva krompir? Sprečite ga da proklija koristeći samo jednu običnu voćkicu
Ako nemate prikladan prostor za skladištenje krompira, ovaj trik rešiće problem prebrzog klijanja

Ukoliko se krompir nalazi na svetlom i vlažnom mestu, on počinje da klija i brzo gubi svoju čvrstu teksturu i prepoznatljiv ukus, pa bi trebalo da se drži na suvom i tamnom mestu, poput ostave ili garaže, ali nemaju svi tu mogućnost.
Ipak, postoji jednostavan način kako da sprečite prebrzo klijanje, a potrebna vam je samo jedna jabuka, prenosi Lifehacker. Sve što treba da uradite jeste da u posudu ili džak krompira dodate jednu jabuku, i to u sredinu. Jabuka proizvodi i ispušta etilen, prirodni gas koji sprečava nastanak korena i proklijavanje krompira.
čitejte i ovo
Međutim, jabuke takođe utiču na prebrzo sazrevanje drugog voća i povrća, pa ih treba čuvati dalje od njih.

Pexels
Krompir uskladišten s jabukom ostaje čvrst i bez klica čak i nakon osam nedelja, za razliku od krompira koji je ostavljen bez jabuke, zbog čega su „uglavnom mekani, naborani i tužnog izgleda“.
čitajte i ovo
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari