
Recept dana: Brza tortica od borovnica i bele čokolade, nema pečenja, a ukus je senzacionalan (VIDEO)
Svaki zalogaj ovog slatkiša je slojevita harmonija tekstura i ukusa, od hrskave osnove, preko sočnog voćnog sloja, do kremastog završetka

Tražite brzu i ukusnu poslasticu koja će zadovoljiti vašu želju za slatkim? Predstavljamo vam jedinstvenu kombinaciju borovnica i bele čokolade u obliku neodoljivog kolača koji je prava senzacija za nepca. Ova poslastica je savršena mešavina hrskave osnove, voćnog sloja bogatog borovnicama i kremastog završetka sa belom čokoladom i vanilom.
Započnite sa osnovom koja se lako priprema od mlevenog keksa, putera i malo mleka, formirajući savršenu podlogu koja će podržati slojeve bogate ukusima. Ova osnova se jednostavno pritiska u kalup i stavlja da se ohladi, pripremajući scenu za voćni spektakl koji sledi.
Profimedia
Sloj borovnica donosi svežinu i voćnu notu kolaču, sa savršeno izbalansiranom kiselosti i slatkoćom. Finale dolazi u obliku žutbelog fila, prave kremaste fantazije, gde se puding od vanile kombinuje sa belom čokoladom, dodajući dubinu i bogatstvo ukusa. Kremasti puding obogaćen je mlečnom slatkom pavlakom, čineći ovaj sloj neodoljivo glatkim i bogatim - pravom senzacijom za nepca.
Vreme pripreme:
- 60 minuta (sa hlađenjem)
Sastojci:
Za koru:
- 300 g mlevenog keksa
- 100 g otopljenog putera
- 150 ml mleka
Za fil od borovnica:
- 400g zamrznutih borovnica
- 4 kašike šećera
- 100ml vode
- 2-3 kašike skroba
- 6 kašika vode za skrob
Za fil od vanile:
- 1 kesica pudinga od vanile
- 500 ml mleka
- 2 kašike šećera
- 100 g bele čokolade
- 50 g putera
- 250 ml pavlake za šlag
Priprema:
1, Sastojke za koru pomešajte i utisnite u kalup prečnika 24 cm. Ostavite da se ohladi.
2. Za fil od borovnica stavite borovnice, šećer i vodu da provrije i ostavite da ključa nekoliko minuta.
3. Skrob otopite u vodi pa ubacite u vrijuće borovnice pa kuvajte još 5 minuta.
4. Kad se ohladi, rasporedite preko kore i opet stavite da se hladi.
5. Skuvajte puding po uputstvu s kesice.
6. Dodajte izlomljenu belu čokoladu dok je puding još vruć i mešajte dok se ne otopi.
7. Ubacite puter i mešajte dodatno, pa ostavite da se skroz ohladi.
8. Pavlaku umutite i spojte s ohlađenim pudingom. Rasporedite fil od vanile preko fila od borovnica.
9. Po želji možete iscrtati šare filom od borovnice.
Bon appetit!
Bonus video:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari