
Većina domaćica pravi ovu grešku pri kuvanju testenine, ovo je ključni korak koji mnogi propuštaju
Postoji važan razlog zbog kojeg ne biste trebali ispirati testeninu nakon kuvanja, a ovo je česta greška među osobama koje se bave kuvanjem

Više faktora govori u prilog tome da ne treba ispirati testeninu. Površina makarona sadrži skrob, koji igra ključnu ulogu u njihovom savršenom povezivanju sa sosom. Ako operete testeninu, skrob se ispira, a veći deo sosa samo će skliznuti s nje, rezultirajući suvim i neukusnim jelom. Italijani, poznati po svojoj strasti prema testenini i umeću u njenom pripremanju, nikada ne peru testeninu, posebno onu od durum pšenice koja sadrži minimalnu količinu skroba.

Međutim, postoje izuzeci
Međutim, postoje situacije kada je ispiranje opravdano. Na primer, kada koristite jeftiniju testeninu od meke pšenice koja ima veći sadržaj skroba, ispiranje može sprečiti lepljenje. Takođe, ako planirate čuvati testeninu u frižideru, preporučuje se pranje.
S obzirom na kvalitetnu testeninu od durum pšenice, ispiranje nije preporučljivo. Ako niste sigurni, bolje je ne prati testeninu kako biste sačuvali njen autentičan ukus i teksturu.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari