
Dva jednostavna trika protiv prskanja ulja iz tiganja: Odsad bez masnih fleka svuda po kuhinji
Plus savet kako da znate da se ulje dovoljno zagrejalo

Svi volimo da uživamo u prženoj i pohanoj hrani, ali samo oni koji nervozu leče čišćenjem uživaju u čišćenju masnih mrlja koje je zaista teško izbeći pri prženju. Zaista teško, ali ne i nemoguće.
Sve što treba da uradite jeste da umesete malu promenu u svoju uobičajenu rutinu.
Umesto da po običaju sipate ulje u tiganj (a nije svejedno o kojem ulju je reč), pa tek onda stavite na šporet, prazan tiganj prvo teba dobro da zagrejtete. Tek kada se zagreje, dodajte ulje i ostavite da dostigne temperaturu pogodnu za prženje, koja je 170 stepeni Celzijusa.
Profimedia
Temperaturu možete da proverite kuhinjskim termometrom, a ako ga nemate, koristite mali trik: umočite čist, suv drveni štap u testo i proverite da li se stvaraju mehurići. Ako ih ima, to je pravi trenutak da nastavite s prženjem dodajući namirnice.
Još jedan savet koji vam može biti od pomoći da vam ne prska ulje svuda po kuhinji: prvo stavite malo soli u tiganj. So će popuniti male ogrebotine koje možda nećete videti golim okom, ali su nezgodne jer mogu izazvati prskanje ulja.
Bonus video:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari