
Recept dana: Bolonjeze sa ćuftama, malo drugačiji i brz ručak
Dobro poznato jelo koje mnogi obožavaju

Italijani obožavaju testeninu, a ova kombinacija je jedan od razloga. Ovo je jedan odličan recept, špagete i paradajz sos su oduvek super kombinacija, a kada se tome dodaju ćufte nastane jedan savršeni obrok.
Ćufte mogu da se pripremaju na razne načine, a ako su vam dosadile klasične, pred vama je interesentn predlog za današnji ručak.
Sastojci:
- 400g špageta
- 300g pelat paradajza
- 300g mlevene junetine
- 100g parmezana
- 100g prezli
- 1 kašika seckanog peršuna
- 4 kašike maslinovog ulja
- 1 čen belog luka
- 1 kašika seckani listova bosiljka
- so po potrebi
- biber po potrebi
Priprema:
Za ćufte pomešajte mlevenu junetinu, parmezan, prezle, iseckan peršun i pola čena sitno iseckanog belog luka. Začinite solju i biberom, sve dobro promešajte i rukama oblikujte ćufte.
Pažljivo uvaljajte ćufte u belo brašno, skinite ostatak brašna i pržite ih na dve kašike maslinovog ulja dok ne porumene. Sklonite s vatre.
U velikom tiganju zagrejte prostalo maslinovo ulje i pola čena belog luka. Izvadite beli luk iz tiganja, dodajte paradajz pelat i kuvajte pet minuta na tihoj vatri. Začinite solju i biberom po ukusu, dodajte ćufte, kuvajte još nekoliko minuta i sklonite s vatre.
Stavite veliku šerpu vode na vatru da provri, a kad provri, dodajte so i skuvajte špagete prema uputstvu na pakovanju. Ocedite testeninu, pomešajte je sa ćuftama i servirajte. Ukrasite jelo iseckanim svežim peršunom, rendanim parmezanom i listovima svežeg bosiljka.
Bon appetit!
Pročitajte još
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari