
Recept dana: Bakina projara - originalni način pripreme, ukus za kojim čeznu mnogi
Iskoristite jeftine sastojke i napravite omiljenu projaru koju će svi voleti

Projara, nekada popularna kao zamena za hleb, pravi se od osnovnih sastojaka koje su većina domaćica imale u kuhinji. Kroz vreme, dodaci poput jogurta, povrća, šunke i sira obogatili su recept, stvarajući jedno od omiljenih srpskih peciva.
Vreme pripreme:
- oko 40 minuta
Sastojci:
- 3 jaja
- 100 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 200 grama sira
- 12 kašika kukuruznog brašna
- Prstohvat soli
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
1. Umutite jaja, dodajte sir, ulje, jogurt, kukuruzno brašno, prašak za pecivo i so.
2. Dobro izmešajte sve sastojke.
3. Sipajte smesu u podmazan pleh ili obložen pek papirom.
5. Pecite na 220 stepeni Celzijusa 30-40 minuta.
6. Poslužite kao samostalno jelo ili kao prilog.
Ovaj recept je jednostavan i pouzdan, uvek uspeva i može se poslužiti kao samostalno jelo ili kao prilog uz razna jela.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari