
Recept dana: Vlaški paprikaš sa kiselim mlekom, tradicionalni specijalitet koji osvaja ukusima
Vlaški paprikaš sa kiselim mlekom je gurmanski specijalitet koji oduševljava svojom jednostavnošću

Ovo tradicionalno jelo karakteriše harmonična kombinacija mesa, paprike i kiselog mleka, čineći ga omiljenim izborom mnogih ljubitelja domaće kuhinje. Sa svojom bogatom aromom i neodoljivim ukusom, vlaški paprikaš sa kiselim mlekom postaje nezaobilazni deo porodičnih okupljanja i slavlja. U nastavku pronađite jednostavan recept za pripremu ovog ukusnog jela i uživajte u gastronomskom doživljaju koji će vas sigurno osvojiti.
Sastojci:
- 1 pile
- 1 kašika brašna
- 1 kašika slatke začinske paprike
- 2 sveže zelene paprike
- 2 paradajza
- 1 glavica crnog luka
- 2 kašike suvog biljnog začina
- 2 čena belog luka
- Ulje
- So
- Crni mleveni biber
- 100 ml kiselog mleka
Priprema:
1. Isecite crni i beli luk na sitno i pržite ih u šerpi na zagrejanom ulju dok ne postanu staklasti.
2. Piletinu isecite na komade, posolite svaki komad, pobiberite, pospite slatkom začinskom paprikom i dodajte u šerpu.
3. Oljuštite paradajz, iseckajte ga na kocke i dodajte u šerpu sa piletinom.
4. Dodajte suvi biljni začin i kuvajte sve zajedno.
5. U posebnom sudu, pomešajte kiselo mleko sa brašnom, 100 ml vode i mešavinom začina, pa dobro promešajte.
6. Tu smesu sipajte u paprikaš nakon 20 minuta kuvanja, pustite da se kuva još pet minuta, a zatim sklonite s vatre.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari