aktuelno

Recept dana: Kolač s jagodama, jednostavan a efektan, požurite da se zasladite dok im još traje sezona (VIDEO)

18.05.2024

07:52

0

Autor: V. I.

Po ukusu ova kremasta fantazija podseća na ledene kocke ali je usavršena zahvaljujući dodatku voća

Recept dana: Kolač s jagodama, jednostavan a efektan, požurite da se zasladite dok im još traje sezona (VIDEO)
Copyright Instagram printscreen/paula.gastrosimfonija

Sezona jagoda je u punom jeku, a to znači samo jedno – pravo je vreme da iskoristite ove sočne, slatke plodove na najbolji mogući način. Jagode su ne samo ukusne, već i izuzetno zdrave, bogate vitaminima i antioksidansima. Zato, ako ste ljubitelj slatkih poslastica, nema boljeg trenutka da uživate u njima nego sada, ali obavezno primenite trik da vam se ne ubuđaju kad ih kupite.

Predstavljamo vam kolač s jagodama sa Instagrama paula.gastrosimfonija koji je lagan, kremast i vrlo jednostavan za pripremu. Ova poslastica podseća na omiljene ledene kocke, ali uz dodatak jagoda, postaje nešto potpuno novo i osvežavajuće. Savršena je za tople dane kada želite nešto slatko, a ipak lagano.

Ovaj kolač je prava kombinacija kremastih slojeva i svežih jagoda, što ga čini neodoljivim. Lako se pravi, a rezultat je izuzetno efektan. Bilo da ga pripremate za porodično okupljanje, prijatelje ili jednostavno želite da se počastite nečim posebnim, ovaj kolač s jagodama će vas oduševiti.

Recept dana: Kolač s jagodama, jednostavan a efektan, požurite da se zasladite dok im još traje sezona (VIDEO)Profimedia
 

Vreme pripreme:

  • 60 minuta

Sastojci:

Za koru::

  • 8 belanca
  • 8 kašika šećera
  • 8 kašika brašna
  • 2 dl mleka

Za krem:

  • 8 žumanaca
  • 8 kašika šećera
  • 5 kašika oštrog brašna
  • 5 dl mleka
  • 250 g putera
  • 2 kesice vanilin-šećera
  • 500 g jagoda
  • 2 kesice šlaga

Priprema:

1. Odvojtei belanca od žumanaca.

2. Umućenim belancima dodajte šećer i umutite,  pa ručno umešajte brašno

3. Pecite u nauljenoj tepsiji veličine 40x23 cm na 180 stepeni oko 20 minuta. Pazite da se ne prepeče, jer tada kora neće dobro upiti mleko.

4. Ohlađenu koru prelijte sa 2 dl vrelog mleka i ostavite da upije.

5. Za krem umutitie žumanca, šećer i brašno te ulijte u provrelo mleko. Kuvajte na laganoj vatri 5-6 minuta da ne oseti brašno u kremu.

6. Krem ulijte u posudu, stavite provindu foliju da se ne napravi korica pa ohladite.

7. Kad se ohladi, dodajte vanilin šećer i puter na sobne temperature.

8. Na ohlađenu koru stavite tortu s porcijom krema, pa sitno iseckane jagode, pa ponovo krem i ponovo jagode.

9. Na vrh idu 2 kesice šlaga koje umutite sa 2,5 dl hladnog mleka.

 

 

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike