
Recept dana: Kolač s jagodama, jednostavan a efektan, požurite da se zasladite dok im još traje sezona (VIDEO)
Po ukusu ova kremasta fantazija podseća na ledene kocke ali je usavršena zahvaljujući dodatku voća

Sezona jagoda je u punom jeku, a to znači samo jedno – pravo je vreme da iskoristite ove sočne, slatke plodove na najbolji mogući način. Jagode su ne samo ukusne, već i izuzetno zdrave, bogate vitaminima i antioksidansima. Zato, ako ste ljubitelj slatkih poslastica, nema boljeg trenutka da uživate u njima nego sada, ali obavezno primenite trik da vam se ne ubuđaju kad ih kupite.
Predstavljamo vam kolač s jagodama sa Instagrama paula.gastrosimfonija koji je lagan, kremast i vrlo jednostavan za pripremu. Ova poslastica podseća na omiljene ledene kocke, ali uz dodatak jagoda, postaje nešto potpuno novo i osvežavajuće. Savršena je za tople dane kada želite nešto slatko, a ipak lagano.
Ovaj kolač je prava kombinacija kremastih slojeva i svežih jagoda, što ga čini neodoljivim. Lako se pravi, a rezultat je izuzetno efektan. Bilo da ga pripremate za porodično okupljanje, prijatelje ili jednostavno želite da se počastite nečim posebnim, ovaj kolač s jagodama će vas oduševiti.
Profimedia
Vreme pripreme:
- 60 minuta
Sastojci:
Za koru::
- 8 belanca
- 8 kašika šećera
- 8 kašika brašna
- 2 dl mleka
Za krem:
- 8 žumanaca
- 8 kašika šećera
- 5 kašika oštrog brašna
- 5 dl mleka
- 250 g putera
- 2 kesice vanilin-šećera
- 500 g jagoda
- 2 kesice šlaga
Priprema:
1. Odvojtei belanca od žumanaca.
2. Umućenim belancima dodajte šećer i umutite, pa ručno umešajte brašno
3. Pecite u nauljenoj tepsiji veličine 40x23 cm na 180 stepeni oko 20 minuta. Pazite da se ne prepeče, jer tada kora neće dobro upiti mleko.
4. Ohlađenu koru prelijte sa 2 dl vrelog mleka i ostavite da upije.
5. Za krem umutitie žumanca, šećer i brašno te ulijte u provrelo mleko. Kuvajte na laganoj vatri 5-6 minuta da ne oseti brašno u kremu.
6. Krem ulijte u posudu, stavite provindu foliju da se ne napravi korica pa ohladite.
7. Kad se ohladi, dodajte vanilin šećer i puter na sobne temperature.
8. Na ohlađenu koru stavite tortu s porcijom krema, pa sitno iseckane jagode, pa ponovo krem i ponovo jagode.
9. Na vrh idu 2 kesice šlaga koje umutite sa 2,5 dl hladnog mleka.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari