
Slasno i osvežavajuće kao prvi poljubac: Sorbe od jagoda u činijici od limuna (VIDEO)
Jednostavan, a veoma dekorativan letnji slatkiš od samo tri sastojka

Zamislite osvežavajući letnji desert koji ne samo što oduševljava ukusom već i vizuelno impresionira a baš takav je sorbe (sorbet), osvežavajući desert napravljen od zamrznutog voća, voćnog soka, vode i šećera. Ovaj desert ne sadrži mlečne proizvode, što ga čini odličnom opcijom za vegane ili one koji izbegavaju laktozu. Sorbe karakteriše glatka tekstura i intenzivni voćni ukus, što ga čini popularnim izborom za osveženje tokom toplih letnjih meseci.
Za pripremu sorbea najčešće se koristi voće koje je prirodno bogato šećerima i aromama, kao što su jagode, limun, mango, malina, i druge vrste voća. Osim šećera, ponekad se dodaju i drugi zaslađivači poput meda ili javorovog sirupa, a sve sastojke se dobro izmešaju i zamrznu dok ne postignu željenu konzistenciju. Sorbe se može poslužiti samostalno kao desert ili kao osvežavajući dodatak pićima.
Pixabay
Sorbe od jagoda i limuna poslužen u čamcima od limuna prava je poslastica koja spaja jednostavnost pripreme i izvanredan ukus. Sve što vam je potrebno su samo tri sastojka i malo kreativnosti. Bez dodatnih konzervansa, ovaj recept donosi prirodnu slatkoću i osveženje, savršeno za tople dane koji dolaze. Naravno, bitno je da znate da razlikujete GMO jagode od domaćih. Osim što je idealan za ljubitelje voćnih sorbea, ovaj desert je i pravi vizuelni ukras svakog stola. Pratite sledeće korake kako biste i vi uživali u ovoj jedinstvenoj i ukusnoj poslastici.
Priprema:
- 15 minuta (plus stajanje preko noći)
Sastojci:
- 4 limuna
- 250 g smrznutih jagoda
- 3 kašike javorovog sirupa (ili meda)
Priprema:
1. Limunove potopite u sodu bikarbonu i dobro istrljajte. Podelite ih na polovine, a ako imaju peteljke, nemojte da ih odstranjujete.
2. Kašikom pažljivo izdubite unutrašnjost svakog limuna i izblendirajte, a čamčiće od limuna sačuvajte za garnirung.
3. Prebacite izmiksane limunove u cediljku da biste procedili sok i izdvojili pulpu.
4. Proceđeni sok sipajte u kalupe za led i zamrznite preko noći.
5. Dodajte smrznute jagode kojima ste odstranili peteljke, isečene na polovine, u blender.
6. Dodajte kockice ili kuglice smrznutog limunovog soka.
7. Ubacite i 3 kašike javorovog sirupa ili meda.
8. Blendajte velikom brzinom da biste postigli glatku konzistenciju.
9. Čuvajte u zamrzivaču.
10. Servirajte u čamčićima od limuna.
Bon appetit!
Bonus video:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari