
Recept dana: Oslić u pivskom testu, hrskav i preukusan, da dočara ručak na obali mora
Neizostavan recept za sve ljubitelje morskih specijaliteta

Uživanje u morskim specijalitetima može biti još veće kada se spojite sa jedinstvenim sastojcima kao što je pivo. Oslić u pivskom testu je pravi primer kako jednostavni sastojci mogu stvoriti neodoljivo jelo.
Ovaj recept kombinuje lagan i hrskav pivski premaz sa sočnim filetima oslića, stvarajući savršenu kombinaciju ukusa. Bilo da pripremate obrok za posebnu priliku ili želite da iznenadite svoje najdraže na svakodnevnoj večeri, oslić u pivskom testu će sigurno biti hit na vašem stolu. A ako vam pretekne piva, možete napraviti prava mala kulinarska remek-dela.
.
Profimedia
Pročitajte još:
Vreme pripreme:
- 20 minuta
Sastojci:
- 400 g fileta oslića
- 120 g brašna
- 100 ml piva
- 1 jaje
- 1 belance
- 1 kašičica mlevene paprike
- 1 kašičica soli
Priprema:
1. So, brašno, jaja, so i pivo sjedinite u glatko testo.
2. Pokrijte i ostavite da odstoji 20 minuta.
3. Ponovo izmešajte i dodajte umućeno belance.
4. Umešajte ga varjačom.
5. Ribu operite, osušite ubrusom, posolite.
6. Umočite svaki komad ribe u testo i pržite na zagrejanom ulju sa svake strane po tri minuta.
7. Izvadite na apirni ubrus da upije višak ulja.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari