
Ne znate šta da radite sa viškom jaja od Uskrsa? Isprobajte ovih pet ideja i pretvorite ih u ukusne obroke
Greota je da ih bacite kada možete da ih iskoristite

Uskrs je prošao, korpice su još pune, a vi se pitate šta da radite sa svim tim barenim jajima? Umesto da ih zaboravite u frižideru ili, još gore, bacite, iskoristite ih na pametan i ukusan način!
Donosimo vam nekoliko jednostavnih i kreativnih ideja kako da višak uskršnjih jaja pretvorite u sjajne obroke.
Profimedia
1. Kremasta salata od jaja
Jedan od najbržih načina da potrošite kuvana jaja jeste klasična salata. Samo ih sitno iseckajte, pomešajte sa kašikom majoneza, senfom, malo soli, bibera i seckanim mladim lukom. Odlična je kao namaz za tost ili punjenje za sendviče.
Profimedia
2. Punjena jaja na sto načina
Punjena jaja su klasik koji nikad ne dosadi. Prepolovite jaja, izvadite žumanca, pomešajte ih sa pavlakom, senfom, začinima ili sitno seckanim krastavčićima, pa punite belanca. Probajte i zanimljive varijante sa tunjevinom, avokadom ili humusom.

3. Obogaćene čorbe i supe
Barena jaja savršeno se slažu sa krem čorbama! Isprobajte čorbu od spanaća, krompira ili praziluka, i pred kraj kuvanja ubacite iseckana jaja za dodatnu punoću ukusa i proteine.
Pexels
4. Brzi doručak: tost sa jajima
Za brzi doručak ili laganu večeru, stavite tanke kolutove barenih jaja na prepečen hleb, dodajte malo avokada ili paradajza, posolite i pobiberite. Jednostavno, zdravo i zasitno.

5. Hladne grickalice
Iskoristite barena jaja kao deo zdravih užina. Isecite ih na polovine i pospite malo soli i čilija u prahu za brzi proteinski obrok - idealno za užurbane dane.
Pexels
Mali savet za kraj:
Barena jaja mogu stajati u frižideru do nedelju dana. Ako želite da ih sačuvate duže, oljuštite ih i čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi sa malo vode koju menjate svaki dan.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari