
Recept dana: Slanu lenju pitu sa spanaćem i sirom morate da probate
Toliko ukusna da će vam svi tražiti recept

Ukoliko ste ljubitelji pita, ovaj recept morate da primenite i pitu da isprobate. Ona je lenja, ali vredi svake sukunde koju ćete potrošiti u kuhinji. Pritom, brzo se pravi, a kombinacija sira i spanaća je sigurica.
Sastojci:
Za testo
- 2 jajeta
- 2 dl kisele vode
- 2 dl jogurta
- 50 ml ulja
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašika lanenog semena
- 250 g kukuruznog brašna
- 150 g pšeničnog brašna
Za fil
- 1 dl ulja
- 1 veći struk praziluka
- 300 g očišćenog spanaća
- 1 kašika sušenog povrća
- 1 jaje
- 200 g tvrdog kravljeg sira
- 1 kašika pečenog susama
Priprema
1. Umutite jaja, dodajte, jogurt, kiselu vodu, so i ulje, pa mutite viljuškom još nekoliko minuta.
2. Oba brašna pomešajte s praškom za pecivo i semenom lana, pa ih ubacite u masu s jajima, lagano mešajući. Dobićete žitku masu, pa polovinu kutlačom sipajte u podnazan pleh.
3. Zagrejte ulje u tiganju, dodajte na kolutove narezan praziluk. Propržite, dodajte na trake narezanu očišćeni i oprani spanać i sušeno povrće. Dinstajte desetak minuta. Sklonite sa vatre, umešajte jaje i narendani sir. Dodajte susam i sve promešajte.
4. Pleh sa razlivenim testom stavite u zagrejanu rernu i zapecite desetak minuta. Izvadite pleh i rasporedite preko testa prohlađeni fil. Odozgo razlijte drugu polovinu testa. Vratite u rernu i pecite na 200 stepeni još petnaestak minuta. Pečenu pitu prekrijte platnenom salvetom i ostavite da se malo prohladi.
5. Secite po želji i poslužite.
Bon appetit!
možete da pripremite i ovo
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari