
Recept dana: Čokoladni koh, unapređena verzija omiljenog slatkiša iz detinjstva
Sočni kolač koji podseća na stara dobra vremena

Koh je slatkiš koji nas momentalno vraća u detinjstvo, kada su naše bake pravile ovu divnu, sočnu poslasticu. Jednostavan za pripremu, koh je bio nezaobilazan na svim porodičnim okupljanjima i slavljima. Ovaj kolač, poznat po svojoj laganoj teksturi i predivnom ukusu, natopljen u irišljavom mleku, savršen je za svaku priliku.
Danas vam predstavljamo unapređenu verziju ovog tradicionalnog slatkiša - čokoladni koh. Ovaj recept dodaje bogatstvo kakaoa i čokolade, čineći koh još ukusnijim i primamljivijim. Ako volite klasičan koh, ova čokoladna verzija će vas sigurno oduševiti.
Profimedia
Vreme pripreme:
- 35 minuta
Sastojci:
Za koh:
- 7 manjih jaja
- 5 kašika šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 6 kašika griza
- 3 kašike kakao praha
- 2 kašike brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
Za preliv:
- 1 l mleka
- 5 kašika šećera
- 150 g čokolade za kuvanje
Priprema:
1. Umutite jaja, šećer i vanilin šećer u penastu smesu.
2. Dodajte griz, kakao, brašno i prašak za pecivo i sve lepo promešajte varjačom.
3. U podmazanu i pobrašnavljenu tepsiju dimenzija 20 x 30 cm ulijte i poravnajte umućenu smesu.
4. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta.
5. Proverite čačkalicom da li je kolač pečen - ako bude bez mrvica, koh je gotov.
6. Za preliv skuvajte mleko i ubacite šećer i čokoladu. Mešajte sve dok se čokolada ne istopi.
7. Pečeni koh ostavite nekoliko minuta da se prohladi, a potom isecite na kocke.
8. Prelijte koh prohlađenim prelivom.
9. Poslužite kad se ohladi i upije tečnost.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari