aktuelno

Recept dana: Čokoladni koh, unapređena verzija omiljenog slatkiša iz detinjstva

12.07.2024

07:52

0

Autor: V. I.

Sočni kolač koji podseća na stara dobra vremena

Recept dana: Čokoladni koh, unapređena verzija omiljenog slatkiša iz detinjstva
Copyright Profimedia

Koh je slatkiš koji nas momentalno vraća u detinjstvo, kada su naše bake pravile ovu divnu, sočnu poslasticu. Jednostavan za pripremu, koh je bio nezaobilazan na svim porodičnim okupljanjima i slavljima. Ovaj kolač, poznat po svojoj laganoj teksturi i predivnom ukusu, natopljen u irišljavom mleku, savršen je za svaku priliku.

Danas vam predstavljamo unapređenu verziju ovog tradicionalnog slatkiša - čokoladni koh. Ovaj recept dodaje bogatstvo kakaoa i čokolade, čineći koh još ukusnijim i primamljivijim. Ako volite klasičan koh, ova čokoladna verzija će vas sigurno oduševiti.

Recept dana: Čokoladni koh, unapređena verzija omiljenog slatkiša iz detinjstvaProfimedia
 

 

Vreme pripreme:

  • 35 minuta

Sastojci:

Za koh:

  • 7 manjih jaja
  • 5 kašika šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 6 kašika griza
  • 3 kašike kakao praha
  • 2 kašike brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo

Za preliv:

  • 1 l mleka
  • 5 kašika šećera
  • 150 g čokolade za kuvanje

Priprema:

1. Umutite jaja, šećer i vanilin šećer u penastu smesu.

2. Dodajte griz, kakao, brašno i prašak za pecivo i sve lepo promešajte varjačom.

3. U podmazanu i pobrašnavljenu tepsiju dimenzija 20 x 30 cm ulijte i poravnajte umućenu smesu.

4. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta.

5. Proverite čačkalicom da li je kolač pečen - ako bude bez mrvica, koh je gotov.

6. Za preliv skuvajte mleko i ubacite šećer i čokoladu. Mešajte sve dok se čokolada ne istopi.

7. Pečeni koh ostavite nekoliko minuta da se prohladi, a potom isecite na kocke.

8. Prelijte koh prohlađenim prelivom.

9. Poslužite kad se ohladi i upije tečnost.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike