
Recept dana: Rozen torta sa čokoladnim pudingom je toliko ukusna i sočna da će oduševiti svakog ko je proba
Vikend će biti slađi uz bržu, ali i ukusniju verziju tradicionalne poslastice

Vikend je idealno vreme da se opustimo uz nešto slatko, a ovaj recept za rozen kolač sa čokoladom je savršen za tu priliku. Rozen kolač sa bogatim čokoladnim punjenjem i hrskavim gotovim korama predstavlja pravi užitak za sve ljubitelje slatkiša.
Ovaj kolač je jednostavan za pripremu, a njegova bogata i kremasta tekstura će oduševiti svakoga ko ga proba. Najbolje od svega, možete ga pripremiti unapred i ostaviti u frižideru da se lepo stegne, pa je savršen za posluženje na porodičnim okupljanjima ili posebnim prilikama. Isprobajte ovaj recept i uživajte u svakom zalogaju!
Profimedia
Vreme pripreme:
- 40 minuta
Sastojci:
- 1 pakovanje rozen kora
- 1 l mleka
- 200 g putera
- 100 g crne čokolade
- 10 kašika šećera
- 3 pudinga od čokolade ili po želji
- 100 g mlevenog keksa
- 1 kašika gustina
Priprema:
1. Od ukupne količine mleka odvojte oko 200 ml i dodajte mu pudinge, gustin i šećer, pa sjedinite.
2- Ostatak mleka stavite na laganu vatru i sačekajte da dođe do vrenja. Nakon toga dodajte puding smesu i konstantno mešajte dok se sve ne zgusne.
3. U vruć puding dodajte puter te mešajte da se sjedini. Zatim dodajte i mleveni keks, pa opet sve sjedinite.
4. Premazujte rozen kore toplom puding smesom, ali zadnju koru ne treba da mažete. Sačekajte da se malo ohladi, pa istopite čokoladu sa 3 kašike ulja i prelijte preko.
5. Najbolje je kolač ostaviti u frižideru preko noći da se fino stegne. Nakon toga isecite štanglice i uživajte
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari