aktuelno

Belolučne ili paprike punjene sirom, pitanje je sad: Saveti za pečenje u rerni - ukus je sladak, a ljuštenje nikad lakše

25.08.2024

14:53

0

Autor: A. M.

Ne treba vam ni dvorište ni smederevac

Belolučne ili paprike punjene sirom, pitanje je sad: Saveti za pečenje u rerni - ukus je sladak, a ljuštenje nikad lakše
Pečena paprika 2 - Copyright Profimedia

Najzad je sezona mesnatih crvenih paprika, što znači da je vreme za bećarac, punjene paprike i ono najbolje, belolučne paprike.

Međutim, nemamo svi mogućnost da ih prečemo kako dolikuje, napolju, na roštilju, smederevcu ili talandari.

Belolučne ili paprike punjene sirom, pitanje je sad: Saveti za pečenje u rerni - ukus je sladak, a ljuštenje nikad lakšeProfimedia
 

Ali ne očajavajte, uz ove savete dobićete savršeno pečene paprike koje se lako ljušte i brzo spremaju za bilo koje jelo.

Evo kako ih možete pripremiti i peći u rerni za savršen rezultat.

1. Priprema Rerne

Zagrijte rernu na maksimalnu temperaturu, oko 250°C. Ova visoka temperatura pomoći će da paprika brzo dobije tamnu koru.

Belolučne ili paprike punjene sirom, pitanje je sad: Saveti za pečenje u rerni - ukus je sladak, a ljuštenje nikad lakšeFreepik
 

2. Priprema paprike

Izaberite velike crvene paprike. Pre nego što ih stavite u rernu, pažljivo pregledajte da li su sve u dobrom stanju. Očistite ih od trulih delova, operite i osušite.

3. Pečenje Paprika

Rasporedite paprike na pleh, pazeći da se ne dodiruju. Stavite pleh u sredinu rerne.

Pecite ih dok koža ne postane tamno smeđa i počne da se pucketaju, što obično traje oko 20-30 minuta. 

Kada se jedna strana lepo zapeče, izvadite pleh i pažljivo okrenite paprike na drugu stranu. Vratite pleh u rernu i nastavite sa pečenjem dok i druga strana ne postane tamna i pečena.

Belolučne ili paprike punjene sirom, pitanje je sad: Saveti za pečenje u rerni - ukus je sladak, a ljuštenje nikad lakšeProfimedia
 

4. Hlađenje i čišćenje paprika

Kada su paprike pečene sa obe strane, izvadite pleh iz rerne. Ako imate još paprika za pečenje, zamenite pleh i nastavite s preostalim paprikama.

Stavite pečene paprike u plastičnu kesu, ostavite ih da se "oznoje" preko noći, pa ih sutradan oljuštite. 

Takođe, možete ih, kada ih izvadite iz rerne, staviti u cediljku kako bi se ocedila tečnost koju su pustile.

Nakon nekoliko sati, kada se voda dobro ocedi, pakujte paprike u kese za zamrzavanje i stavite ih u zamrzivač. Kožica će se lakše ljuštiti nakon odmrzavanja.

Belolučne ili paprike punjene sirom, pitanje je sad: Saveti za pečenje u rerni - ukus je sladak, a ljuštenje nikad lakšePixabay
 

Savet: Paprike tokom pečenja puštaju tečnost koja može zadimiti kuhinju. Da biste izbegli ovo, preporučuje se da koristite pek papir ispod njih.

Ako želite dodatni sloj ukusa, možete pre pečenja blago premazati paprike maslinovim uljem i posuti ih solju i biberom.

Za još intenzivniji ukus, možete dodati nekoliko režnjeva belog luka na pleh zajedno sa paprikama.

Pečenje paprika u rerni je jednostavan način da dobijete bogat i sladak ukus koji će obogatiti vaše obroke. 

Isprobajte ovu metodu i uživajte u savršeno pečenim paprikama tokom cele godine.

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike