
Recept dana: Sočne krmenadle sa pečenim paprikama, otkrijte čaroliju domaće kuhinje
Pripremite se za pravu gozbu ukusa sa ovim receptom za sočne krmenadle sa pečenim paprikama

Ovaj klasičan obrok, pun ljubavi i jednostavnosti, vraća nas u vreme kada su se obroci spremali s pažnjom, a ukusi govorili priče. Spoj mekog svinjskog mesa i slatkih pečenih paprika u sosu od paradajza čini ovaj recept savršenim izborom za porodični ručak ili večeru. Uz nekoliko osnovnih sastojaka i malo vaše posvećenosti, možete stvoriti jelo koje će zagrejati srca vaših najmilijih.
Vreme pripreme:
- Oko 30 minuta
Sastojci:
- 300 g svinjskih krmenadli (bez kosti)
- 300 g paradajz pelata
- 4 velike pečene paprike
- 1 crni luk
- 2-3 čena belog luka
- 3 kašike brašna
- 2-3 kašike ulja (za prženje)
- So i biber po ukusu
- Sveži peršun (za dekoraciju i dodatni ukus)
Priprema:
1. U velikom tiganju ili šerpi zagrejte 2-3 kašike ulja na srednje jakoj vatri.
2. Svinjske krmenadle istucite čekićem za meso, posolite, pobiberite i uvaljajte u brašno.
3. Stavite krmenadle u tiganj i pržite ih na višoj temperaturi s obe strane po 2-3 minuta, samo dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Važno je da meso ne bude potpuno pečeno u ovom koraku.
4. Izvadite meso na tanjir sa strane.
5. U istom tiganju propržite sitno iseckan crni luk dok ne postane zlatno-smeđ.
6. Dodajte paradajz pelat i beli luk u tiganj. Posolite i pobiberite po ukusu.
7. Pečenu papriku isecite na rezance ili kockice, a zatim je dodajte u paradajz zajedno sa iseckanim peršunovim listom.
8. Promešajte sve sastojke i vratite prepržene krmenadle u tiganj.
9. Pokrijte tiganj, isključite ringlu i ostavite jelo da se krčka još desetak minuta kako bi se svi ukusi sjedinili.
10. Poslužite sočne krmenadle sa pečenim paprikama uz omiljeni prilog i uživajte u ukusnom obroku!
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari