aktuelno

Recept dana: Hleb od sladoleda, prosto da prostije ne može biti, a ukus vanserijski slastan (VIDEO)

29.09.2024

07:41

0

Autor: V. I.

Ovaj kolač je savršeno jednostavan, a može da zadovolji i najizbirljivija nepca

Recept dana: Hleb od sladoleda, prosto da prostije ne može biti, a ukus vanserijski slastan (VIDEO)
Copyright Instagram printscreen

Ponekad poželite nešto slatko, ne samo obično slatko, već nešto slatko, vazdušasto i meko. U takvim trenucima, kada su omiljene pekare zatvorene ili daleko, odlična opcija je iznenaditi sebe i druge jednostavnim, ali neobičnim receptom - hlebom od sladoleda.

Iako vam na prvu loptu verovatno kombinacija hleba i sladoleda zvuči nespojivo, to je upravo ono što ovaj recept čini tako posebnim. Hleb od sladoleda je kreativan i ukusan desert koji koristi samo dva sastojka: samopodižuće brašno i sladoled. Ovaj recept transformiše običan sladoled u nešto potpuno novo i superuzbudljivo.

Zašto bi trebalo da probate hleb od sladoleda

1. Jednostavnost pripreme: Potrebno je samo nekoliko minuta za pripremu. Jednostavno pomešate rastopljeni sladoled sa brašnom, stavite u kalup i pecite.

2. Ukus i tekstura: Hleb od sladoleda ima teksturu sličnu bogatom kolaču, sa finim i mekim parčićima. Ukus je blago sladak, što ga čini idealnim za one koji preferiraju manje slatke deserte.

3. Prilagodljivost: Ako želite intenzivniji ukus ili dodatnu slatkoću, lako možete prilagoditi recept dodavanjem omiljenih dodataka poput čokoladnih mrvica, orašastih plodova ili svežeg voća.

 

 

Vreme pripreme:

  • 50 minuta

Sastojci:

  • 2 šolje otopljenog sladoleda (poželjno vanila za neutralnu osnovu)
  • 1 1/2 šolje brašna (oko 200 grama)
  • 1/3 šolje šarenih mrvica (opciono, za dekoraciju)

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 180 stepeni.

2. Namastite kalup za hleb i obložite ga pek-papirom.

3. Pomešajte otopljeni sladoled sa brašnom dok se dobro ne sjedini. Ako koristite mrvice, dodajte ih sada. 

4. Ukoliko nemate samopodižuće (self-rising) brašno, možete ga napraviti tako što ćete pomešati: šolju brašna, 2 kašičica praška za pecivo i na vrh noža soli.

4. Sipajte smesu u pripremljeni kalup, izravnajte površinu i po želji pospite dodatnim mrvicama.

5. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 35-45 minuta, dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista.

SAVET: Ovaj recept za hleb od sladoleda je sjajan jer možete eksperimentisati sa različitim ukusima sladoleda i dodacima. Za čokoladnu verziju, koristite čokoladni sladoled i dodajte čokoladne mrvice. Za dodatni šarm, poslužite toplo sa kuglom sladoleda na vrhu.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike