
Recept dana: Čokoladni hleb s tikvicama, sočan i bogat desert s iznenađujućim sastojkom
Poslastica koja kombinuje bogatstvo čokolade i sočnost tikvica

Ako želite da probate nešto neobično, ali izuzetno ukusno, ovaj čokoladni hleb s tikvicama je savršena poslastica koja kombinuje bogatstvo čokolade i sočnost tikvica.
Tikvice se možda ne čine kao uobičajen sastojak u desertima, ali u ovom receptu donose fantastičnu vlažnost i mekoću bez da dominiraju ukusom.
Sa svakim zalogajem, uživaćete u bogatoj čokoladnoj teksturi, dok tikvice ostaju skriveni saveznik vašem zdravlju.
Savršeno za doručak, užinu ili desert, ovaj hleb će vas iznenaditi svojom jednostavnošću i neodoljivim ukusom. Pripremite se za pravu kulinarsku avanturu!

Vreme pripreme:
- 60 minuta
Sastojci:
- 120 g višenamenskog brašna
- 50 g kakao praha
- 3/4 kašičice sode bikarbone
- 1/4 kašičice praška za pecivo
- 1/4 kašičice soli
- 150 g crne čokolade
- 2 jaja
- 60 ml ulja
- 60 g grčkog jogurta
- 50 g nezaslađene pulpe jabuke
- 50 g šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 250 g rendanih tikvica
- 100 g oraha
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 180°C i obložite pleh za hleb dimenzija papirom za pečenje.
2. Izrendajte tikvice pa ocedite višak vode.
3. U velikoj posudi pomešajte brašno, kakao prah, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, so i komadiće čokolade.
4. U drugoj posudi umutite jaja, biljno ulje, jogurt, nezaslađeni sos od jabuka, šećer i vaniliju dok ne postane glatka.
5. Pomešajte mokre sastojke u suve i mešajte dok se ne sjedine. Ubacite seckane orahe.
6. Lagano ubacite tikvice u smesu i mešajte dok se ne ravnomerno rasporede. Sipajte smesu u pripremljenu posudu za hleb.
7. Pecite 40 do 50 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista.
8. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi u plehu. Kada se dovoljno ohladi, stavite ga na rešetku i ostavite da se potpuno ohladi.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari