aktuelno

Recept dana: Čokoladni hleb s tikvicama, sočan i bogat desert s iznenađujućim sastojkom

07.09.2024

07:47

0

Autor: V. I.

Poslastica koja kombinuje bogatstvo čokolade i sočnost tikvica

Recept dana: Čokoladni hleb s tikvicama, sočan i bogat desert s iznenađujućim sastojkom
Copyright Freepik

Ako želite da probate nešto neobično, ali izuzetno ukusno, ovaj čokoladni hleb s tikvicama je savršena poslastica koja kombinuje bogatstvo čokolade i sočnost tikvica.

Tikvice se možda ne čine kao uobičajen sastojak u desertima, ali u ovom receptu donose fantastičnu vlažnost i mekoću bez da dominiraju ukusom.

Sa svakim zalogajem, uživaćete u bogatoj čokoladnoj teksturi, dok tikvice ostaju skriveni saveznik vašem zdravlju.

Savršeno za doručak, užinu ili desert, ovaj hleb će vas iznenaditi svojom jednostavnošću i neodoljivim ukusom. Pripremite se za pravu kulinarsku avanturu!

Recept dana: Čokoladni hleb s tikvicama, sočan i bogat desert s iznenađujućim sastojkomProfimedia
 

 

Vreme pripreme:

  • 60 minuta

Sastojci:

  • 120 g višenamenskog brašna
  • 50 g kakao praha
  • 3/4 kašičice sode bikarbone
  • 1/4 kašičice praška za pecivo
  • 1/4 kašičice soli
  • 150 g crne čokolade
  • 2 jaja
  • 60 ml ulja
  • 60 g grčkog jogurta
  • 50 g nezaslađene pulpe jabuke
  • 50 g šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 250 g rendanih tikvica
  • 100 g oraha

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 180°C i obložite pleh za hleb dimenzija papirom za pečenje.

2. Izrendajte tikvice pa ocedite višak vode.

3. U velikoj posudi pomešajte brašno, kakao prah, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, so i komadiće čokolade.

4. U drugoj posudi umutite jaja, biljno ulje, jogurt, nezaslađeni sos od jabuka, šećer i vaniliju dok ne postane glatka.

5. Pomešajte mokre sastojke u suve i mešajte dok se ne sjedine. Ubacite seckane orahe.

6. Lagano ubacite tikvice u smesu i mešajte dok se ne ravnomerno rasporede. Sipajte smesu u pripremljenu posudu za hleb.

7. Pecite 40 do 50 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista.

8. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi u plehu. Kada se dovoljno ohladi, stavite ga na rešetku i ostavite da se potpuno ohladi.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike