
Pažnja kafoljupci: Otkrijte najveću grešku koju pravite pri čuvanju kafe i kako da poboljšate njen ukus
Primenom ovih saveta, uživaćete u savršenom ukusu omiljenog napitka

Kao strastveni ljubitelj kafe, verovatno mislite da znate sve o ovom omiljenom napitku. Međutim, možda pravite čestu grešku u čuvanju kafe koja utiče na njen ukus.
Stručnjaci upozoravaju da mnogi ljudi skladište svoju kafu na pogrešan način.
Profimedia
Greška u čuvanju: frižider nije rešenje
Iako neki ljudi čuvaju kafu u frižideru, ovo nije najbolja praksa. U stvari, njeno skladištenje na ovom mestu može ubrzati proces propadanja.
Vlažnost u frižideru može naškoditi kafi, dok istovremeno upija mirise drugih namirnica. Samo zamislite da pijete kafu koja miriše na luk.

Svežina je ključ
Kafa uvek bolje miriše i ukusnija je kada je sveža, obično prva tri meseca nakon prženja.
Stručnjaci savetuju da nakon otvaranja pakovanja, kafu konzumirate u roku od nekoliko nedelja.
Kafa brzo gubi svoj ukus kada je izložena vazduhu, pa je važno da znate kako da je čuvate.
Freepik
Kafa i jutarnja rutina
Osim čuvanja, važno je i kada pijete kafu. Novija studija, otkriva da ljudi piju prosečno tri šolje kafe dnevno, pri čemu je prvi gutljaj obično oko sedam sati ujutru.
Najbolje je da se suzdržite od ispijanja kafe u prvom satu nakon buđenja, jer tokom dana naš mozak proizvodi hemikaliju pod nazivom adenozin, koja nas čini pospanima.
Freepik
Kada pijemo kafu, kofein blokira receptore adenozina, pomažući nam da ostanemo budni. Ako ste se ikada mučili sa snom nakon šolje kafe, sada znate zašto, piše Express.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari