aktuelno

Postanite omiljeni član porodice ili društva: Uz ove savete za pripremu najboljih palačinaka, uspeh je zagarantovan

20.10.2024

14:44

0

Autor: A. M.

Postaćete pravi palačinka majstor

Postanite omiljeni član porodice ili društva: Uz ove savete za pripremu najboljih palačinaka, uspeh je zagarantovan
Copyright Freepik

Palačinke su omiljeni specijalitet u mnogim domaćinstvima, jer su savršene za doručak, užinu, ali pogotovo kao desert.

Iako se na prvi pogled čini da je njihovo pravljenje jednostavno, postoji nekoliko trikova koji mogu podići vaše palačinke na viši nivo.

Evo nekih od najboljih saveta za pravljenje savršenih palačinki koje će oduševiti vaše prijatelje i porodicu.

Postanite omiljeni član porodice ili društva: Uz ove savete za pripremu najboljih palačinaka, uspeh je zagarantovanFreepik
 

1. Kvalitetni sastojci

Osnova svake dobre palačinke su sveži i kvalitetni sastojci. Koristite sveža jaja, punomasno mleko ili mleko bez laktoze i dobro brašno. 

2. Priprema smese

Kada pravite smesu, budite oprezni da ih ne premešate. Prekomerno mešanje može dovesti do žilavih palačinki.

Smeša treba da bude malo grudvasta, neka se brašno samo sjedini sa tečnim sastojcima. Ako imate vremena, ostavite smesu da odstoji 20–30 minuta. Ovo će omogućiti da se sastojci bolje povežu.

Postanite omiljeni član porodice ili društva: Uz ove savete za pripremu najboljih palačinaka, uspeh je zagarantovanProfimedia
 

3. Pravilna temperatura

Zagrejte tiganj na srednjoj temperaturi. Previsoka temperatura može izazvati da spoljašnjost palačinki izgori pre nego što se unutrašnjost skuva.

Pre nego što sipate smesu, proverite da li je tiganj dovoljno vruć tako što ćete staviti kap vode, ako odmah iskoči i ispari, spreman je.

4. Dodavanje masnoće

Dodavanje malo maslaca ili ulja u tiganj pre nego što sipate smesu može pomoći da se palačinke ne lepe.

Možete čak dodati i malo istopljenog maslaca u smesu za dodatni ukus. Pazite da ne preterate sa masnoćom, jer to može učiniti palačinke previše masnim.

Postanite omiljeni član porodice ili društva: Uz ove savete za pripremu najboljih palačinaka, uspeh je zagarantovanProfimedia
 

5. Odredite pravu količinu

Sipajte samo onoliko smese koliko je potrebno za jednu palačinku. Prepunjavanje tiganja može otežati okretanje. 

6. Pravo vreme za okretanje

Jedan od znakova da je palačinka spremna za okretanje je pojava mehurića na površini. Kada mehurići počnu da se formiraju i ivice izgledaju čvrsto, vreme je da je okrenete. To će osigurati da dobijete zlatno smeđu boju sa obe strane.

Postanite omiljeni član porodice ili društva: Uz ove savete za pripremu najboljih palačinaka, uspeh je zagarantovanProfimedia
 

7. Eksperimentišite sa dodacima

Ne bojte se da eksperimentišete. Dodavanje cimeta, vanile, ili čak rendane kore limuna može obogatiti ukus vaših palačinki.

8. Savršeno serviranje

Poslužite palačinke odmah nakon pečenja. Možete ih posuti šećerom i orasima, namazati džem ili čokoladni krem. 

Postanite omiljeni član porodice ili društva: Uz ove savete za pripremu najboljih palačinaka, uspeh je zagarantovanFreepik
 

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike