
Recept dana: Vegetarijanski gulaš s pasuljem i kukuruzom, savršeno zimsko jelo koje greje telo i krepi dušu
Sve sastojke sjedinite u većem loncu i ostavite da krčkaju, a zatim uživajte u ukusnom obroku

Bogati vegetarijanski gulaš s pasuljem, kukuruzom i začinima je idealno jelo za hladnije dane. Kombinacija crvenog luka, celera, šargarepe i belog luka daje osnovu prepunu ukusa, dok kajenska paprika i kim donose blagu začinjenost koja zagreva organizam. Pasulj i kukuruz dodaju teksturu i hranljivost varivu, čineći ovaj gulaš savršenim za lagani zimski obrok ili prilog uz meso.
Posebna tajna ovog recepta je u tome što se pola pasulja i paradajza blendiraju, dajući dodatnu gustinu i kremastu teksturu koja će zadovoljiti sve ljubitelje gustih čorbi i variva. Uživajte u ukusu domaćeg vegetarijanskog gulaša koji se lako priprema, a pruža toplinu i ukus za dušu.
Freepik
Vreme pripreme:
- 30 minuta
Sastojci:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 glavica crvenog luka, iseckana
- 1 stabljika celera, iseckana
- 2 šargarepe srednje veličine, seckane
- 4 čena belog luka, iseckana
- 2 kašičice kajenske paprike
- 1 kašičica mlevenog kima
- 1 prstohvat soli
- 1 l povrćnog bujona
- 2 konzerve pasulja (800 g)
- 340 g kukuruza iz konzerve
- 400 ml paradajza iz konzerve
Priprema:
1 Zagrejte ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri. Propžite sitno seckane crveni i beli luk, celer i šargarepu pet minuta.
2. Začinite kajenskom paprikom, kimom i biberom i nastavite da pržite još minut.
3. Umutite bujon, konzervu pasulja i kukuruz pa ostavite da provri.
4. U međuvremenu napravite pire od paradajza i preostalog pasulja u blenderu i umešajte u smesu koja je provrela.
5. Smanjite vatru i dinstajte još 15 minuta.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari