
Praznični meze venac: Jednostavno i dekorativno predjelo za vašu trpezu - oduševiće vas i izgledom i ukusom (VIDEO)
Nekoliko sastojaka, malo truda i puno mašte je sve što vam je potrebno

Praznici su vreme kada svi žele da impresioniraju goste, a jedan od najboljih načina da to postignu je uz pomoć kreativnih i ukusnih jela.
Ako želite da vaš sto bude prava atrakcija, meze složeno nalik na božićni venac je savršen izbor za to.
Freepik
Ovaj dekorativan i ukusan predlog će uneti prazničnu atmosferu, a istovremeno je vrlo jednostavan za pripremu.
Složite omiljene suhomesnate proizvode, sireve, voće i soseve u oblik venca i vaše ukusno i dekorativno meze je spremno.
Idealno je za sve one koji žele da pokažu svoju kreativnost i uživaju u prazničnoj trpezi uz minimalno truda.
Predlog sastojaka
Suhomesnato: Preporučljivo je da imate makar tri različita suhomesnata proizvoda, to mogu biti različite kobasice, šunka, pršuta ili salama. Za salami ruže, koristite veće kolutove koji su tanki i mogu se lako saviti.
Sirevi: Odaberite kombinaciju mekog i kremastog sira poput brija ili kamenbera i oštrih sireva poput parmezana ili kačkavalja, te nekih specijalnih prazničnih sireva, kao što su dimljeni ili sa suvim začinima.
Voće i povrće: Bobičasto voće (maline, jagode, borovnice) i grožđe različitih boja, uz dodatak suve brusnice ili grožđa. Čeri paradajz i masline su obavezan deo ove tacne.
Orašasti plodovi i semenke: Pistaći, orasi i semena bundeve dodaju kontrast u bojama venca.
Džemovi i sosevi: Slatki čili džem, sirni namati ili sosevi odlični su završni dodir.
Pekarski proizvodi: Hrskavi krekeri, grisine, brusketi i svež hleb poput fokače odlično se uklapaju u sredinu venca.
Kako složiti venac
Napravite ruže od salame ili kobasice: Za ove ruže, obavezno koristite veće komade tanke kobasice/salame. Postavite ih oko čaše (najbolje šampanj čaše) tako da deo suhomesnatog bude unutar čaše, a deo izvan. Preporučuje se da napravite najmanje dva sloja kako biste dobili što lepši oblik ruže. Kada završite, okrenite čašu i pažljivo je izvadite, dobili ste suhomesnate ružice.
Napravite božićne oblike od sira: Koristite čvrste sireve poput kačkavalja, parmezana ili gaude. Isecite sir na tanke komade i pomoću malih kalupa za kolače izrežite oblike zvezdica ili jelki.
Postavite okvir venca: Na dnu platna postavite grančice ruzmarina u obliku velikog kruga. Ovo će vam pomoći da napravite pravilni oblik venca.
Složite sastojke: Počnite sa postavljanjem salami ruža duž ivica venca, a zatim dodajte male činije sa sosevima. Preko složite kockice i komadiće sireva. Uzmite u obzir boje i teksture, rasporedite sireve i meso ravnomerno oko venca.
Dodajte voće i orašaste plodove: Pospite po vencu paradajz, masline ili razne bobice, grožđe, suvo voće i orašaste plodove. Dodajte malo svežih brusnica i grančica ruzmarina da upotpunite izgled.
Finiš: U sredini venca možete postaviti hleb, krekere ili grisine. Ako želite, možete sve to staviti i sa strane, ali centar venca će biti savršen za serviranje.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari