
Novogodišnje jelkice od jaja biće zvezda vaše praznične trpeze: Lako se prave, a ne sadrže veštačke boje (VIDEO)
Kada poželite da sve bude u prazničnom duhu

Bliži se doba godine kada je dozvoljeno da pustimo mašti na volju, pa čak i kada je hrana u pitanju.
Ako želite savršeno praznično predjelo sigurni smo da će ove jelkice od jaja biti prave zvezde vaše trpeze. Doneće praznični duh na vaš sto i u vaš dom, a dopašće se svima koji ih probaju.
Zanimljivo je da napomenemo da u njima nema ni trunke veštačkih boja ni sastojaka, a izgledaju fenomenalno.
Novogodišnje jelkice od jaja prave se od avokada, majoneza i žumanaca, dok paprika pomaže da dobiju taj praznični duh. Za njih vam je potrebno svega desetak minuta posla.
Vreme pripreme:
- 10 minuta + 15 minuta za kuvanje jaja
Sastojci:
- 12 jaja
- 1 avokado
- 200 ml majoneza
- so po želji
- 1 žuta paprika
- 1 crvena paprika
- parmezan za dekoraciju
Način pripreme:
Najpre skuvajte jaja. Potom tvrdo kuvana jaja preseći na pola i izvaditi im žumanca.
Žumanaca pomešati sa iseckanim avokadom, a belanca poređati na tanjir tako da presečeni deo bude okrenut nagore.
Avokadu i žumancima dodajte majonez, ako želite možete i malo soli (možete i neki začin po vašoj želji).
Saviti u kesu za zamrzavanje i zatvoriti je.
Oklagijom lagano zgnječiti smesu od avokada i žumanaca dok ne postane glatka.
Smesu sabiti u jedan ugao kese, a zatim odseći vrh na način da dobijete oblik zvezde (dvostrukim pravougaonim rezom).
Printscreen/Instagram
U belance sipajte smesu praveći sve manje i manje krugove.
Na svako staviti male četvrtaste komadiće crvene paprike, a od žute iseckajte zvezde koje ćete staviti na vrh.
Za veliku završnicu pospite jelkice parmezanom da izgledaju kao da je na njih pao sneg. Poslužiti odmah.
Detaljno uputstvo možete videti u ovom videu:
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari