
Napravite domaći kiseli luk: Jednostavan, brz i preukusni dodatak slanim jelima
Ovaj prilog ide bukvalno u sva slana jela

Dodavanje kiselog luka u vaše jelo može transformisati svakodnevnu večeru u pravu kulinarsku avanturu. Ovaj tradicionalni dodatak, poznat po svojoj sposobnosti da pojača ukus i doda pikantnu notu, jednostavan je za pripremu i može se koristiti u nizu jela.
Bez obzira da li pripremate bogat obrok za porodicu ili jednostavan međuobrok za prijatelje, kiseli crveni luk je savršen način da dodate složenost i bogatstvo svakom zalogaju.
Kiseli luk nije samo ukusan, već je i izuzetno zdrav. Bogat vitaminima i mineralima, ovaj sastojak može pomoći u poboljšanju probave i poticanju zdravlja srca. Pored toga, priprema kiselog luka je zabavna i može biti odličan način da se eksperimentiše u kuhinji. Saznajte kako da brzo i lako napravite ovaj ukusni dodatak koji će sigurno postati novi favorit u vašoj kuhinji.
Profimedia
Sastojci:
- 6 sitno isečenih crvenih lukova
- 1 kašika šećera (možete koristiti i med za prirodniji ukus)
- 1,5 šolje jabukovog sirćeta (dovoljno da prekrije luk)
Priprema:
1. Najpre iseckajte crveni luk na tanke, ravnomerne kriške. To omogućava da sirće efikasnije prodre kroz slojeve luka i bolje ga ukiseli.
2. U malom šerpu, zagrejte jabukovo sirće zajedno sa šećerom. Mešajte dok se šećer potpuno ne rastopi i smesa ne počne lagano da vri.
3. Prelijte vruće sirće preko isečenog luka. Ako je potrebno, dodajte još sirćeta kako biste potpuno prekrili luk.
4. Nakon što ste luk prelili sirćetom, pokrijte ga i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi otprilike jedan sat. Tokom ovog vremena, luk će upiti arome i postati savršeno kiseo.
5. Čuvajte kiseli luk u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru do tri meseca. Međutim, tako ukusan dodatak će teško trajati tako dugo!
Profimedia
Serviranje kiselog luka
Kiseli luk je izvanredan dodatak različitim jelima. Dodajte ga u burger, hot-dog ili kao deo garniture za stekove.
Takođe, možete ga ubaciti u salate, sendviče ili burito da im dodate kiselkasti šmek. Odličan je uz teška i masna jela, jer kiselost luka savršeno balansira bogate arome.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari