
Recept dana: Cezar salata je kompletan obrok za tatu, mamu, seku i brata, a pravi se za 20 minuta
Čuvena, hvaljena, voljena i ukusna

Cezar salata je redovna na meniju svih restorana koji drže do sebe.
Ako želite zdraviju varijantu, barem izbacite dresing. Znamo da parmezan ne možete.
Prvi put se zvanično pojavljuje u meniju restorana u Los Anđelesu 1946. godine. Smatra se da je Cezar Kardini, italijanski emirgant koji je vodio restorane u Meksiku i SAD, izmislio Cezar salatu dvadesetak godina pre toga.
Mnogi su pokušavali da sebi pripišu zasluge za ovo jelo, što samo govori u prilog tome da je Cezar salata jedno od najpopularnijih salata na svetu.
Evo kako se pravi:
Sastojci:
- 100 g dimljene slanine
- 400 g belog pilećeg mesa
- 30 g parmezana
- 3 čena belog luka
- 2 parčeta tost hleba
- veća glavica zelene salate
- 2 čeri paradajza
- sok od 1 limuna
- pavlaka
- majonez
- maslinovo ulje
- biber
- so
Priprema:
1. Propržite iseckanu slaninu bez dodavanja masnoće. Izvadite i stavite na papirnu salvetu da upije masnoću. Na teflonu ispecite piletinu, pa je isecite na dugačke trake.
2. Hleb isecite na kocke. Pomešajte sa iseckanim belim lukom i propržite na masnoći koju je pustila slanina. Izvadite kocke i stavite na salvetu.
3. Umutite maslinovo ulje sa sokom od limuna, posolite i pobiberite. Tim dresingom prelijte opranu i iscepkanu zelenu salatu.
4. Preko salate rasporedite piletinu, slaninu, krutone, čeri paradajz, krupno narendani parmezan i preko toga preliti umućenu pavlaku s majonezom.
Bon appetit!
možda će vas i ovo zanimati
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari