
Anđeoska kosa je novi luksuzni hit: Preti da sa trona skine Dubai čokoladu, a kombinacija sastojaka je vrhunska (RECEPT)
Kada prelomite čokoladu iz nje izlaze delikatna, ružičasta vlakna

Nakon globalnog uspeha Dubai čokolade, svet poslastičarstva dobio je još jedan luksuzni hit. Društvene mreže preplavili su snimci na kojima ljudi lome čokoladu iz koje izlaze delikatna, ružičasta vlakna, nalik pramenovima kose.
Ova neobična i vizuelno atraktivna poslastica nosi naziv anđeoska kosa i donosi potpuno novo iskustvo u svetu čokoladnih punjenja.
Šta je anđeoska kosa?
Ova inovativna čokolada potekla je iz belgijske čokolaterije „Tucho“, poznate po ručno rađenim specijalitetima. Njena tajna krije se u nesvakidašnjem punjenju – turskom slatkišu „pišmanije“, koji se često upoređuje sa šećernom vunom. Ipak, za razliku od klasične šećerne vune, „pišmanije“ ima bogatiju, slojevitiju teksturu i pruža poseban doživljaj pri degustaciji.
Ukus čokolade dodatno obogaćuju krem od pistaća, note vanile, nara i maline, čineći savršen spoj orašastih, slatkih i osvežavajućih voćnih tonova.

Razlike između anđeoske kose i Dubai čokolade
Iako deli određene sličnosti sa prethodnim viralnim hitom – Dubai čokoladom, ove dve poslastice imaju i značajne razlike. Dok je Dubai čokolada poznata po kombinaciji čokolade, kadaifa i pistać krema, anđeoska kosa donosi nežniju i penastiju teksturu.
Osim neodoljivog ukusa, veliki deo popularnosti dolazi i iz vizuelnog efekta – pri lomljenju čokolade otkriva se vazdušasto, svileno punjenje, što je čini savršenom za TikTok i Instagram videe. Upravo ta interaktivnost doprinela je njenoj viralnosti i učinila je neizostavnim hitom među ljubiteljima slatkiša.
Recept za anđeosku kosu
Sastojci:
- 200 g bele čokolade (po mogućnosti vrhunskog kvaliteta, npr. belgijska)
- 50 g turskog slatkiša pišmanije (ili šećerne vune kao zamene)
- 50 g kisele pavlake (ili neutralne pavlake za bogatiju teksturu)
- 1 kašičica vanile u prahu
- 1 kašičica nara (za blagu kiselkastu notu)
- 30 g sitno mlevenih pistaća (ili pistać paste)
- 30 g malina (po želji, za osvežavajući voćni ukus)

Priprema:
Otopite belu čokoladu na pari, na niskoj temperaturi, uz stalno mešanje kako biste očuvali njen bogat ukus i teksturu.
U posebnoj posudi pomešajte pistaće, maline, nar i vanilu. Dodajte pavlaku i sve dobro sjedinite dok ne dobijete glatku smesu.
Kada se čokolada blago prohladi, pažljivo umešajte pripremljeni nadev. Dodajte „pišmanije“ i lagano sjedinite kako bi smesa ostala vazdušasta.
Napunite kalupe za čokoladu ovom mešavinom i ostavite da se stegne u frižideru.
Kada se čokolada potpuno stegne, pažljivo je izvadite iz kalupa i poslužite – uživajte u savršenom spoju kremaste čokolade i nežnog, svilastog punjenja!
Ovaj jedinstveni slatkiš osvaja na prvi zalogaj, ali i na prvi pogled.
A da li će anđeoska kosa postati novi globalni fenomen? Sudeći po reakcijama na društvenim mrežama, to je više nego izvesno!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari