aktuelno

Jaja koja su zaludela internet: Tornado omlet ne samo da izgleda magično, već ima i najnežniju teksturu (VIDEO)

13.04.2025

15:02

0

Autor: K. O.

Zanimljiv doručak koji se lako sprema i još lakše zavoli

Jaja koja su zaludela internet: Tornado omlet ne samo da izgleda magično, već ima i najnežniju teksturu (VIDEO)
Copyright Profimedia

Uvek volimo da ispratimo zanimljive kulinarske trendove, posebno one koje možemo lako da uklopimo u svakodnevnu kuhinju. A kad su u pitanju jaja, omiljena namirnica mnogih, svaka nova ideja odmah nam privuče pažnju. Ovog puta, u centru pažnje su tornado jaja, neobična varijanta kajgane koja je osvojila TikTok zbog svog atraktivnog izgleda i specifične tehnike pripreme.

Ova kajgana, poznata i kao "vrtložna" jaja, pravi se jednostavno, ali zahteva malo veštine – i par kineskih štapića.

Kako da napravite tornado jaja?

Za početak, zagrejte tiganj sa malo ulja ili putera na srednjoj vatri. Umutite nekoliko jaja u činiji, pa ih sipajte u tiganj kad se dobro zagreje. Kada donji sloj počne da se zgušnjava, uzmite kineske štapiće i počnite da kružnim pokretima uvijate jaja ka sredini tiganja. Lagano okretanje uzrokuje da se masa spiralno podiže, stvarajući efekat tornada.

 

 

Nastavite da ih lagano okrećete dok ne dobiju željeni oblik i stepen pečenosti. Zatim ih pažljivo prebacite na tanjir. Po želji, pospite solju, biberom, seckanim peršunom ili dodajte neki drugi začin ili dodatak – kao što su sitno povrće ili rendani sir.

Kombinacija kajgane i omleta

Ono što ova jaja čini posebnim nije samo izgled, već i tekstura – meka, sočna i negde između klasične kajgane i omleta. Odlična su ideja za doručak koji će izmamiti osmeh, bilo da spremate sebi, porodici ili gostima. A zahvaljujući neobičnoj formi, čak i obično jelo dobija potpuno novu dimenziju.

 

@street_food_tiktok79 I'm obsessed with this method of cooking eggs 🥶🥚🍳!! Have you tried yet? Tornado omelet". Here's how: *Ingredient* - 3 eggs (amount depends on the size of the pan) Cream weighs 10 grams *Instruct* Mix well with a kumquat. Strain the mixture. Using a non-stick pan is sometimes better. Add a teaspoon of oil. Preheat for 1 minute 30 seconds over medium heat. Pour the mixture away. Wait a few seconds until the egg solidifies and forms a thin but solid base. Bring the chopsticks from the edge to the center. Leave 2-3 cm between chopsticks. Then, rotate the pan slowly. Take it out before it's fully cooked, enjoy. #streetfood #foodreview #food #foodtiktok #foodie #foodporn #fy #fyp #foryou ♬ son original - David fils de Momone

 

Bitno je da vatra bude srednje jačine – ako je prejaka, jaja će se brzo zapeći i izgubiće elastičnost potrebnu za formiranje spirale. Ako je preslaba, teško će se formirati željeni oblik. Idealno je da sredina ostane malo mekša kako bi jaja bila što sočnija.

Za dodatni šmek, možete u umućena jaja dodati kašičicu pavlake, malo rendanog sira, crvene paprike ili začinskog bilja po ukusu. Brzo, lako, drugačije – i vrlo Instagramično.

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike