
Predstavljen vodič Gault&Millau Srbija 2025 – proslava ukusa i kvaliteta domaće gastronomije
Ovaj događaj okupio je elitu domaće gastro scene

U svečanoj atmosferi Kristalne dvorane hotela Hyatt Regency u Beogradu, uz podršku Turističke organizacije Srbije, održano je predstavljanje najnovijeg izdanja jednog od najprestižnijih svetskih gastronomskih vodiča – Gault&Millau Srbija 2025.
Ovaj događaj okupio je elitu domaće gastro scene, brojne poznate ličnosti i ljubitelje vrhunske kuhinje, slaveći autentičnost, kvalitet i posvećenost ugostiteljskom pozivu.

Gault&Millau
Pogledaj galeriju

Gault&Millau
Pogledaj galeriju

Gault&Millau
Pogledaj galeriju

Gault&Millau
Pogledaj galeriju

Gault&Millau
Pogledaj galeriju

Gault&Millau
Pogledaj galeriju

Gault&Millau
Pogledaj galeriju

Gault&Millau
Pogledaj galeriju

Gault&Millau
Pogledaj galeriju
Nakon pića dobrodošlice, usledilo je svečano proglašenje najboljih restorana i dobitnika godišnjih priznanja, a nagrade su uručene sledećim laureatima:
- Chef godine: Marko Đerić, restoran Langouste
- Chef budućnosti: Lazar Svrkota, restoran Thyme – Street Cuisine & Cocktails
- Mladi talenat: Milan Lekić, restoran Ebisu
- Chef nove tradicije: Branislav Krstić, restoran New Balkan Cuisine
- Najbolji poslastičar: Jelena Isaković Martinov, restoran Magellan
- Najbolji POP: restoran Sve pod Sač, Novi Pazar
- Najbolji somelijer: Dušan Vranić, restoran Fleur de Sel
Gosti su potom uživali u degustaciji specijaliteta uz koncept „šetnje po ukusima Srbije“, u okviru kojeg su se predstavili vrhunski restorani i probrane vinarije.
Posebnu pažnju privukli su Lepa Brena i Boba Živojinović, koji su na događaju učestvovali kao predstavnici svog vina Vertiz, koje je takođe bilo deo vinske selekcije večeri.
Vodič Gault&Millau Srbija 2025 i ove godine je prepoznao i vrednovao restorane širom zemlje, ocenjene po strogim i anonimnim kriterijumima.
- Fleur de Sel, Novi Slankamen
- Langouste, Beograd
- Salon 1905,Beograd
Restorani sa 3 kape:
- Delirium Silence, Beograd
- Enso, Beograd
- Homa, Beograd
- La Pista, Kopaonik
- Project 72 Wine & Deli, Novi Sad
- Restoran 27, Beograd
- Restoran Faro Beograd, Beograd
- Restoran GIG, Beograd
- Restoran Magellan, Beograd
- Vinska kuća Erdevik, Erdevik
- The Square, Beograd
Svi prisutni gosti dobili su na poklon štampano izdanje vodiča Gault&Millau Srbija 2025.
Veče je još jednom potvrdilo da je Srbija zemlja izuzetnih ukusa i da domaća gastronomska scena sa sigurnošću staje rame uz rame sa najprestižnijim svetskim kulinarskim adresama.
O Gault&Millau
Osnovan 1965. godine u Francuskoj, Gault&Millau je danas drugi najvažniji gastronomski vodič na svetu. Prepoznatljiv po svom strogo anonimnom sistemu ocenjivanja i doslednoj posvećenosti kvalitetu, Gault&Millau promoviše autentične restorane, lokalne ukuse i talentovane chefove, bez elitizma i komercijalnog upliva. Uvrštenje u vodič se ne može kupiti – kvalitet je jedini kriterijum. Gault&Millau je prisutan u više od 20 zemalja, a Srbija se od 2018. godine nalazi na mapi ovog prestižnog gastro vodiča.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari