
Recept dana: Čokoladni tart bez pečenja, prava kremasta rapsodija
Samo za prave čokoholičare

Za sve istinske ljubitelje čokolade, imamo proveren recept za koji vam je potrebno manje od pola sata. A rezultat – savršen čokoladni tart koji se ne peče.
Jedino postoji opasnost da vam se toliko svidi da ne uspete da se strpite da se ohladi. A dozvoljeno je da ga ukrasite sezonskim voćem, na primer jagodama ili pečenim lešnicima.
Sastojci:
Korica:
– 250g mlevene plazme
– 100g mlevenih pečenih lešnika
– 125g istopljenog putera
– 100g istopljene crne čokolade
– 50ml mleka
Ganaš fil:
– 150g mlečne čokolade
– 200g crne čokolade
– 125g putera
– 250ml slatke pavlake
Priprema:
Za koricu pomešati sve sastojke i utisnuti ih u tart kalup prečnika 31cm. Potom odložiti u frižider na hlađenje.
Za fil sitno iseckati čokoladu. Ugrejati slatku pavlaku i puter, kuvati skoro do ključanja i zatim preliti preko čokolade. Može i u mikrotalasnoj.
Smesu ostaviti da odstoji 2-3 minuta, pomešati žicom dok ne nastane gladak fil. Zatim, fil rasporediti po korici, ukrasiti po želji i opet odložiti u frižider dok se tart ne stegne u potpunosti, minimum 3h.
Bon appetit!
pročitajte još
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari