
Recept dana: Čorba od paradajza i leblebija vratiće vam energiju za tili čas
Ukoliko želite da pojedete nešto zdravo i lagano, ova čorbica pravi je izbor za vas

Posle napornog dana osvežiće vas i preporoditi. Čorba od paradajza i leblebija zdrava je i lagana, a sprema se očas posla. Gotova je za otprilike pola sata.
Možete je paviti za ručak, a ako želite laganu večru, onda je kompletan i hranljiv obrok.
Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- glavica luka – naseckati
- 2 štapa celera – naseckati
- 2 čena belog luka – zgnječiti
- kašika pirea od paradajza
- 400 g seckanog paradajza iz konzerve
- 400 g leblebija iz konzerve
- 150 g sitne ječmene testenine (liči na pirinač)
- 700 ml bujona od povrća
- 2 kašike pesta od bosiljka
- so i biber po ukusu
- hrskavi hleb – za posluživanje uz čorbu
Način pripreme:
Zagrejte kašiku maslinovog ulja, dodajte luk i celer, pa pržite 10 do 15 minuta, ili dok povrće ne omekša. Potom dodajte beli luk i kuvajte još minut. Nakon toga dodajte sve ostale sastojke, osim pesta i preostalog maslinovog ulja.
Ostavite da se malo prokuva na laganoj vatri, 6 do 8 minuta, odnosno dok testenina ne omekša.
Gotovu čorbu rasporedite u tanjire, pa u svaku dodajte malo mešavine pesta i maslinovog ulja. Poslužite uz kriške hrskavog hleba (ispecite ih u rerni dok ne postanu hrskave).
Bon appetit!
pročitajte još
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari