
Recept dana: Kad iz rerne zamiriše pita i to sa prazilukom
Posni specijalitet kom je teško odoleti

Tokom posta pite su nam omiljene. A ova je pravi specijalitet. Kad zamiriše iz rerne, ukućani će cupkati dok ne bude gotova.
Zato je vreme da isprobate posnu pitu sa prazilukom i to po receptu poznate blogerke i Jutjuberke Sandre Đuretić, poznate i kao “Bakina vanglica.”
Sastojci:
– 500g kora za pitu
– 1kg praziluka
– 200ml ulja
– so i biber
– 100g kuvanog pirinča
– 100ml kisele vode
Možda vas zanima: Recept dana: Šnenokle, bakini plutajući oblačići
Način pripreme:
Praziluk izdinstajte na 100ml ulja, kad je praziluk staklast i mekan dodajte mu kuvani pirinač i začinite.
U pleh ređajte po tri kore, a između kora stavljajte malo ulja i kiselu vodu, a zatim nadev. Pitu takođe možete i ređati kao savijaču odnosno rolati nadev po tri kore i stavljati u pleh.
Pitu pecite na 200 stepeni oko pola sata.
Bon appetit!
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari