
Argentinski ćevap, danas nepravedno zapostavljen, a mi imamo recept po kom su ga spremale naše bake
Ukusan i ekonomičan obrok za celu porodicu

Koliko ste se puta uhvatili za glavu i pomislili - šta sad da spremim za ručak? A u sveskama naših majki i baka postoje recepti koji su pravo blago.
Mnogima su krompir i meso omiljena kombinacija, a ovaj recept sadrži i jedno i drugo. Argentinski ćevap idealan je predlog za ručak, a služi se uz sos koji se pravi na jednostavan način. Ako još uz to dodate salatu – obrok ne može biti kompletniji.
Ovo jelo spremale su još naše bake, a sada je pomalo zapostavljeno na trpezi. Zato ćemo se danas podsetiti ovog sjajnog recepta.
Vreme pripreme:
- 60 minuta
Sastojci:
- 300 g mlevenog mesa (junećeg)
- 300 krompira
- 2 jajeta
- so, biber, malo sode bikarbone
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- mlevena slatka paprika
- 4 kašike brašna
- 100 g prezli
Za sos:
- 100 ml neutralne pavlake
- 1 čen belog luka
- peršun
- 100ml majoneza
Način pripreme:
Krompir oljuštiti i obariti. Kada je kuvan prohladiti ga, pa očistiti i izrendati na krupno. Dodati meso i 2 žumanceta, so, biber i na vrh noža sode bikarbone. Crni luk očistiti i izrendati kao i 3 čena belog luka koji treba izgnječiti. Dodati mlevenu papriku. Smesu ostaviti pola sata u frižideru.
Rukom ili kašikom vaditi smesu, formirati ćevape, pa ih probosti štapićem za ražnjiće. Viljuškom malo umutiti belanca, ćevape staviti u brašno, belanca, pa u prezle. Pržiti u dubokom ulju. Pržene ćevape vaditi na papirnu salvetu da se ocede.

Ako ne želite, ćevape ne morate pohovati, ukusni su i kad se samo isprže. Takođe, može i bez štapića za roštilj.
Priprema sosa:
Izmešajte pavlaku, majonez, peršun i sitno iseckan ili izgnječen beli luk.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari