
Recept dana: Bingo torta, poslastica za sve prilike
Isprobajte ovu poslasticu, uskoro će praznici

Za ovu tortu kažu da je miljenica dečjih rođendana, ali ni odrasli nisu na nju nimalo imuni. Otkrijte sve slojeve bogate bingo torte i uživajte u finim ukusima vanile, čokolade i narandže. Bingo! Uzviknuće baš svako ko proba i mali komadić ove bogate, slojevite torte koja u sebi krije omiljeni keks, ali i različite kremove.
Ima tu i čokolade, oraha, ukusa narandže, keksa, vanile, kao i umućene slatke pavlake. Od samog pogleda na sastojke rastu nam zazubice i bez obzira na malo složeniju pripremu i više koraka, svakako bi je trebalo napraviti barem jednom. Toliko krema i toliko ukusa nikako ne može razočarati.
Sastojci:
Za biskvit
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 4 kašike brašna
- 8 kašika mlevenih oraha
- 1 kašika ulja
- 1 kašiuka gorkog kakaoa
Za krem od keksa
- 350 g mlevenih keksa (pti ber, plazma)
- 250-300 ml gaziranog soka od narandže
- 250 g maslaca
- 250 g šećera u prahu
Za krem od pudinga
- 3 kesice pudinga od vanile
- 900 ml mleka
- 250 g maslaca
- 200 g šećera u prahu
- 100 g čokolade za kuvanje
Dodatni sastojci
- 300 g jafa keksa
- 300 g piškota
- 350-400 ml gaziranog soka od narandže
Za završni sloj i premazivanje torte
- 500 ml slatke pavlake
Priperema
1. U dubljoj činiji mikserom mutite jaja sa šećerom dok ne udvostruče volumen, pa dodajte prosejano brašno pomešano s kakaom i mlevene orahe, pa sve izmešajte. Dobijenu smesu izlijte u kalup za tortu (prečnika 28 cm) koji ste premazali maslacem i lagano ga pobrašnili.
2. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 °C oko 15-20 minuta, odnosno dok se biskvit ne počne odvajati od zidova kalupa. Pečeni biskvit izvadite iz rerne i dobro ohladite.
3. Napravite krem od keksa: sameljite keks (pti ber, plazma) pa dodajte gazirani sok od narandže, maslac i šećer pa sve mikserom izradite u ujednačeni krem.
4. Napravite krem od pudinga: skuvajte 700 ml mleka, a s ostatkom mleka razmutite prašak za puding. Kad mleko provri, ulijte razmućeni prašak za puding i kuvajte dok se smesa ne zgusne. Skinite s vatre i dobro ohladite. U hladan puding dodajte penasto umiućeni maslac sa šećerom u prahu i sve dobro izmiksajte.
5. Dobijeni krem podelite na dva dela i u jedan deo krema dodajte otopljenu čokoladu.
6. Složite tortu: na tacu stavite biskvit, preko njega ravnomerno premažite kremu od mlevenog keksa, potom preko kreme složite jafa keks, preko njih namažite žuti krem, na žuti krem složite piškote umočene u gazirani sok od narandže i na kraju preko piškota premažite čokoladni krem. Dobro ohladite.
7. Umutite slatku pavlaku pa njome premažite celu tortu i još jednom dobro ohladite. Pre služenja po želji ukrasite slatkim perlicama, ukrasnim mrvicama ili drugim dekorativnim elementima.
Bon appetit!
možete da pripremite i
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari