
Recept dana: Teleća čorba po pravom kafanskom receptu koja greje dušu
Neophodna na svakoj trpezi jer malo je reći da je lekovita

Teleća čorbica se priprema i kod kuće ali je nekako najukusnija u kafani. Poznato je da greje dušu i bukvalno leči, pa zbog toga treba da se nađe na našoj trpezi.
Zato vam danas donosimo recept za teleću čorbu koja će i u domaćoj izvedbi biti poput one dobre kafanske.
Za dobru čorbu potrebno je obezbediti kvalitetno meso, od buta ili vrata, ali i teleće kosti, koje će joj dati potreban ukus i jačinu. Kuva se sa korenastim povrćem, a poslužuje sa umućenom kiselom pavlakom i žumancetom.
Sastojci:
– 1 glavica crnog luka
– 1 veza zeleni (2 šargarepe, paškanat, peršun)
– 1 koren celera
– 2 krompira
– 1 dl ulja
– 2 kašike brašna
– 2 dl kisele pavlake
– 1 žumance
– so, biber, lovorov list, malo peršunovog lista
Način pripreme:
Crni luk sitno iseckati, pa izdinstati na ulju. Dodati meso isečeno na kockice (i kosti, ako ima), naliti vodom da ogrezne i dinstati na tihoj vatri oko sat vremena. Dodati povrće iseckano na kockice, začiniti solju i biberom, pa naliti oko 2 l vode. Napraviti i zapršku od dve kašike brašna, pa sve zajedno kuvati još oko pola sata.
Pred serviranje u gotovu čorbu umešati pavlaku sa umućenim žumancetom i posuti sitno seckanim peršunom. Po želji, teleća čorba se može zakiseliti sirćetom ili limunovim sokom.
Bon appetit!
Pročitajte još
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari