
Evo zašto nikada ne bi trebalo da lomite špagete pre nego što ih ubacite u lonac s kipućom vodom
Italijani kažu da se to jednostavno ne sme

Ukoliko ste ljubitelj špageta i često ih pravite, imamo pitanje za vas: Da li lomite špagete kako bi stale u lonac? Ukoliko to činite, vreme je da odmah promenite tu naviku. A otkrićemo vam i zašto.
U poređenju s drugim popularnim vrstama testenine, kao što su pene ili fusili, špageti nam uvek predstavljaju jedan te isti izazov prilikom kuvanja: predugački su kako bi odmah stali u lonac. Tada mnogi koriste sledeći „trik“: izlome testeninu na manje komade i potom je lako mogu staviti u vodu koja vri. Međutim, Italijani na to kažu: „Non si fa!“ ili „To se ne radi!“.
Koji je razlog za to?
Evo zašto nikada ne bi trebalo da lomite špagete:
Bilo da se lome ili režu: mnogi Italijani nikada ne bi skratili špagete – ni pre kuvanja, ni za vreme jela. Prema italijanskom sujeverju, ako slomite ili isečete testeninu na manje komade, to donosi veliku nesreću.
Osim toga, za razliku od drugih vrsta testenine, dugački i tanki rezanci dizajnirani su da se jedu okretanjem viljuške. Teško ćete to uspešno uraditi s malim, slomljenim špagetima. Stoga je testeninu bolje ostaviti u jednom komadu i u uživati u njoj celoj.
možda će vas i ovo zanimati
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari