
Recept dana: Punjene rolnice sa piletinom za pravi gurmanski ručak
Ako dočekujete goste ovo jelo će ih oduševiti

Nekad nemamo vremena za kulinarske avanture, a ponekad poželimo da pripremimo i neki specijalitet. Ovo ukusno jelo dopašće se svima. Vaši ukućani će tražiti da ponovo spremate. Uz punjene rolnice sa piletinom možete napraviti krompir kao prilog, a dovoljna je i dobra salata za pravi gurmanski obrok.
Sastojci:
- 600 g pilećeg filea
- 2 kašike senfa
- 2 čena belog luka
- po ukusu so
- po ukusu mleveni crni biber
- 200 g tanko rezanog suvog vrata
- 150 g kačkavalja
Za preliv:
– 2 kašike kisele pavlake
– 200 ml pavlake za kuvanje
– 1 jaje
– 1 kašikica suve mrvljene mirodjije
Način pripreme:
Pileći file blago izlupamo čekićem za meso i začinimo sa obe strane solju i mlevenim biberom.
Čvrsto urolamo.
Vatrostalnu posudu ili pleh tanko podmažemo sa uljem i poređamo rolnice jednu do druge.
Pavlaku za kuvanje pomešamo sa kiselom pavlakom, jajetom i mirođijom, prelijemo preko rolnica.
Pečemo na 200 stepeni oko pola sata, izvadimo iz rerne.
Pospemo sitno narendanim kačkavaljem.
Vratimo u rernu na, 5-10 minuta da se zapeče.
Bon appetit!
Pročitajte još
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari