
Recept dana: Pilav od belog mesa i povrća koji miriše na bakinu kuhinju
Ukusno i zdravo jelo našeg detinjstva

Postoje neka jela na koja su redovno mirisale kuhinje naših baka. Pilav je, svakako, jedno od njih. Možda vam nije bio omiljeni kad ste bili mali, međutim, sada ga možete pripremiti prema našem jednostavnom receptu. I dobićete zdrav i ukusan ručak.
Sastojci:
- šolja pirinča
- 2 filea pilećeg belog mesa
- šolja smrznutog graška
- 2 srednje šargarepe
- srednja glavica crnog luka
- crvena paprika
- malo soli i bibera
Način pripreme:
U dubljem tiganju izdinstati sitno iseckan crni luk, šargarepu i papriku dok ne omekšaju. Pileće meso iseći na kocke i ubaciti u tiganj da se dinsta sa povrćem na tihoj vatri, mešajući oko pet minuta.
Posoliti i pobiberiti po ukusu. Dodati pirinač i šolju i po vode. Mešati dok ne provri. Kada provri, smanjiti temperaturu, ubaciti grašak, poklopiti i ostaviti da se krčka 15 minuta dok pirinač ne pokupi vodu i zrno postane srenje meko.
Bon appetit!
Pročitajte još
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari