
Da li ste isprobali najveće gastro TikTok trendove: Šta je glupost, a šta dobra ideja, otkrili su poznati kuvari
U poslednje vreme bukvalno smo zasuti raznim savetima i cakama

Svet je poludeo za TikTok trikovima koji svakoga dana iskaču na svim drugim društvenim mrežama. Zato ste do sada verovatno i vi videli bar jedan kulinarski TikTok trend, bilo da se radi o feta siru s paradajzom i testeninom ili kako složiti tortilju za pravi gastronomski užitak. E te trikove su prokomentirali i kuvari i neki kuvari i dali nam određene smernice za pripremu istih tih jela.
Marija Kovarubijas, osnivačica kompanije „Cien Chiles“ i kuvarica za „Chosen Foods“, voli da prati trendove koji se pojavljuju na TikToku.
– Ljudi možda ne kuvaju najukusniju hranu, ali kuvaju. Ti trendovi su pomogli onima koji možda nisu imali hrabrosti da uđu u kuhinju i isprobaju jednostavne recepte – rekla je Kovarubijas.
Evo šta kuvari stvarno misle o kulinarskim trendovima koji su se pojavili na TikToku i koji su izazvali ogromnu pažnju.
Trik s razbijanjem jaja
Ako jaje bacite u tiganj, ono savršeno puca – kaže glas na početku videa dok neko baca jaje u tiganj.
@marcinteodoru#stitch with @maddysumnerx #eggs #challenge #cooking #newchallenge #share #fyp
Kuvar Zak Spot slaže se da je jaje najbolje razbiti na ravnoj površini, ali nije siguran da li postoje prednosti bacanja u tiganj. Ako želite da isprobate, možete, ali imajte na umu da hoće li ovaj trik uspeti ili ne zavisi od samog jajeta.
Možete imati jaje čija je ljuska zaista tvrda i ono će se savršeno razbiti, ali isto tako možete dobiti jaje koje je gotovo poput papira i koje će se bacanjem raspasti – dodala je kuvarica Melisa Gaman.
Kakao bombe
Kakao bombe bile su popularne oko praznika. Na ovim video-snimcima ljudi prelivaju vrelim mlekom čokoladne kugle i sa strahopoštovanjem gledaju kako se čokolada topi, otkrivajući unutrašnjost ispunjenu mešavinom sleza i kakaoa.
@lovemeetssugarWhite Peppermint Hot Cocoa Bomb demo! #hotcocoa #GonnaKnow #hotcocoabomb #hotchocolatebomb #orlandofoodie #foodporn #hotcocoabombs #hotchocolate
Uzbudljivi su u trenutku kada je sve dosadno – i estetski su prijatne, rekla je poslastičarka iz Atlante Klaudija Martinez.
Ali ne moraju nužno uštedeti više vremena od pakovanja „Swiss Miss“ i dobri su samo koliko i čokolada od koje su se napravljene.
Ukoliko dođete u iskušenje da sami napravite kakao bombu, Martinezova savetuje da odaberete kvalitetnu čokoladu i pravilno je istopite. Umesto da je topite u mikrotalasnoj rerni, stavite vatrostalnu posudu iznad lonca vode, „a zatim uzmite termometar za ublažavanje temperature, tako da male školjke budu čvrste i puknu kad sipate mleko“, rekla je Martinezova.
Feta sir trik
Ovaj jednostavni recept izazvao je veliko oduševljenje. Gaman je rekla da razume kako nastaje većina prehrambenih trendova, ali da ju je ovaj malo zbunio.
@grilledcheesesocialBaked feta pasta viral recipe! Inspired by #uunifeta via @liemessa & @tiiupiret #learnontiktok #foodtiktok #foodie
– Feta sir može biti jako intenzivan ili može biti bez ukusa i lepljiv. Stoga me iznenađuje da je toliko ljudi poludelo za ovim receptom – kaže Gaman.
Ona je dodala kako joj se sastojci ovog jela pojedinačno sviđaju, ali da ne misli da je kombinovanje svih njih u tako visokim količinama najbolji način da se iskoriste.
– Verovatno bih se usredsredila na pripremu ukusnog sosa od pečenog čeri paradajza, a zatim feta sir iskoristila na kraju jer tako dobijate najbolje od ovog sira – otkrila je.
Druga mogućnost je izostavljanje testenine, kaže kuvar Krejg Ričard.
– Mislim da bi ovo bilo jako dobro na brusketima ili hlebu s roštilja, a ne s testeninom – rekao je Ričard i dodao kako ne bi štedeo na maslinovom ulju jer je feta sir jako suv.
Tortilja trik
Genijalan trik za motanje tortilje uključuje da nožem isečete poluprečnik, potom u svaki kvadrat stavite različite nadeve, preklopite tortilju, zapečete je u tiganju ili rerni i uživate u jelu.
@feelgoodfoodieHave you tried this latest quesadilla hack?! It was SO GOOD!! What would you add? #tiktokpartner #LearnOnTikTok #quesadilla #tortillawrap
Kovarubijasova je rekla kako joj se ovaj recept sviđa i predložila je da sir stavite u spoljne kvadrate kako bi se on lepo otopio na tiganju ili u rerni, piše „Huff Post“.
možda će vas i ovo zanimati
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari