
Sipate vruću vodu iz bojlera da ubrzate kuvanje kafe? Stručnjaci objašnjavaju zašto to nije dobro
Voda iz bojlera prvenstveno je namenjena za pranje veša i posuđa

Ponekad nemamo vremena da čekamo da hladna voda provri, pa da zakuvamo naš omiljeni crni napitak. Tada pribegavamo taktici da u džezvu sipamo vruću vodu iz bojlera kako bismo ubrzali proces. Međutim, stručnjaci iz američkog Istraživačkog centra za ishranu i biotehnologiju ističu da je ovo velika greška.
Kažu da je uvek bolje da sačekamo da hladna voda provri, a evo i objašnjenja.
– Kvalitet tople vode iz bojlera je lošiji, ona nije za piće. Prvenstveno je namenjena za pranje veša, posuđa i svega ostalog, a hranu i bilo šta što unosimo u organizam čak treba i ispirati hladnom vodom. Vruću vodu ne možemo baš nazvati “otrovnom”, u njoj nema kalijum cijanida, ali svakako je preporučljivije kuvati hranu u hladnoj, kao i koristiti je za pripremu čaja, kafe i drugih toplih napitaka – objašnjavaju stručnjaci, a prenosi magazin.novosti.
Pročitajte još
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari