
Recept dana: Kozji sir sa začinima u maslinovom ulju, prilog iz teglice za gurmane istančanog ukusa
Aromatično i preukusno

Kozji sir u ulju s raznim začinskim biljkama je kuliniraski specijalitet koji je nekada bio bogat obrok i servirao se za specijalne goste ili u posebnim prilikama na hercegovačkim, dalmatinskim i crnogorskim soframa jer se u tim krajevima najviše proizvodio.
Sastojci:
- tvrd kozji sir
- maslinovo ulje, po mogućstvu hladno ceđeno ekstradevičansko
- beli luk (čen, dva)
- sveži bosiljak
- sveži peršun
- sveža mirođija
- sveži origano
- mleveni crni biber
- zrna crvenog bibera, može i običan crni
- so
- suva ljuta papričica
Priprema
1. Začinsko bilje operite, naseckajte, ne mora preterano sitno, a beli luk usitnite što je moguće više.
2. Kozji sir isecite na kockice, a beli luk naseckajte sitno.
4. U teglu slažite red sira, red začina i tako dok ne utrošite pripremljene namirnice.
5. Posolite i pobiberite po ukusu. Na kraju sve prelijte maslinovim uljem dok ne prekrije sir i začine.
6. Dobro zatvorite teglu i ostavite u frižideru da malo odstoji kako bi sir poprimio arome. Poslužite kao prilog uz predjelo ili glavno jelo i crno vino!
Bon appetit!
možete i ovo da pripremite
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari