
Da bi palačinke bile savršene, prvi korak je savršeno testo: A Gordon Remzi ima tajnu caku
Kako da vam omiljena poslastica uvek uspe

U mnogim domovima nedelja je dan za palačinke. Neki obožavaju slatke, dok drugi obavezno počinju ritual pravljenja i jedenja palačinki uz slane nadeve. Bilo kako bilo, osnova je dobro testo, a poznati kuvar Gordon Remzi isprobao je svakojake recepture i načine pravljenja palačinki.
A kako se postiže savršena glatka smesa? Evo šta kaže slavni britanski šef.
Pročitajte još
Caka je u tome da se svi sastojci mešaju žicom, a mleko se postepeno pridružuje ostalim sastojcima.
Ovako izgleda njegov osnovni recept za savršene palačinke:
Sastojci:
- 125 grama brašna
- 2 srednje velika jaja
- 300 ml mleka
- prstohvat morske soli
- 1 kašičica otopljenog putera
Pročitajte još
Način pripreme:
Pomešajte brašno i so. Jaja istucite žicom. U sredini brašna napravite rupu pa je ispunite smesom jaja i dodajte otopljeni puter. Polako ulivajte mleko u smesu jednom rukom, a drugom rukom mešajte smesu žicom. Pustite da testo malo odstoji. Zagrejte tiganj. Dodajte nekoliko kapi ulja, pa ispecite palačinke najpre sa jedne, a potom i sa druge strane.
Pročitajte još
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari