
Kuvajte špagete prema ovim uputstvima i uvek će ispasti savršeno
Korisni mali trikovi

Špagete, najbolju vrsta testenine za sosove od mesa, jednostavno se spremaju, a opet nekad ne ispadnu dobro – jer verovatno pravite neku od sitnih grešaka, a da niste ni svesni. Ali i za tu gastro-muku ima leka.
Zato počnite da pratite ovih nekoliko koraka tokom kuvanja i uvek će, garantovano, ispasti savršeno.
Koristite dovoljno veliki lonac
Mnogi već greše u samom startu, pa uzmu premali lonac za kuvanje ove dugačke testenine kojoj je potrebno dosta prostora kako bi se ravnomerno skuvala.
možda će vas i ovo zanimati
Posolite vodu u kojoj kuvate
Ali ne preterujte! Ovaj korak je bitan, ali imajte meru. Testenina ne bi trebalo da bude previše slana onda kada se sastavi sa sosom – koji prethodno obično biva već dosta začinjen, prenosi „The Daily Meal“.
Nemojte lomiti špagete
Ovaj korak neće napraviti neku drastičnu promenu, ali poenta je kuvati špagete savršeno, kako to rade profesionalni kuvari, zar ne? Nemojte ih onda lomiti na pola.

Pexels
Nemojte ih prekuvati
Svako pakovanje testenine ima oznaku s minutažom koja je potrebna da se ona skuva – al dente. Ponekad, u zavisnosti od šporeta na kojem kuvate, to vreme nije tačno, pa je najbolje da testeninu probate minut-dva pre nego istekne vreme preporučeno na pakovanju. Ako je još uvek samo malo tvrda, isključite ringlu i ostavite je u vodi minut-dva, a onda procedite.
Masnoću dodajete na kraju
Taman pre nego što je testenina spremna za služenje, poslednji korak je da dodate masnoću. Kašiku ili dve maslaca, nekoliko kapi maslinovog ulja i šaka parmezana – možete staviti sve ili samo one sastojke koje preferirate.
možda vam je i ovo zanimljivo
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari