
Recept dana: Faširane šnicle – brzo, jednostavno, preukusno
Uspevaju i apsolutnim početnicima u kujni

Faširane šnicle su jedno od onih jednostavnih jela koja se spremaju kada imate malo vremena, a uz neki prilog, kao što je pečeni krompir, pire krompir, kusus… izvanredno i preukusno, a tako jednostavno.
Možete da ih pravite od bilo kog mlevenog mesa i da im dodate povrće i začine po volji.
možete da pripremite i
Sastojci:
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 2 kriške starog hleba
- 50 ml mleka
- 1 manja glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 2 čena belog luka
- 1 veza usitnjenog peršuna
- na vrh kašičice bibera
- 1 kašika suvog začina
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 jaje
Priprema
1. Izmrvite hleb i nalijte ga mlekom, pa ga rukom izgnječite.
2. U drugu posudu staviti meso, te mu dodajte sodu bikarbonu, usitnjeni crni luk, beli luk, rendanu šargarepu, peršun i začine (po želji).
3. Dodajte potopljeni hleb i jaje, a zatim rukama izmesite.
4. Ostavite kratko u frižideru, 15–30 minuta, zavisno koliko imate vremena.
5. U tiganj sipajte ulje, da ga ne bude ni premalo ni previše, te ga zagrejte, ali ne na najjače.
6. Oblikujte rukom ili kašikom faširke i pržite ih ravnomerno sa obe strane. Vadite ih i odložite na pairnati ubrus da se ocedi višak masnoće.
7. Poslužite tople uz pire krompir, tartar sos ili nadev od pavlake i majoneza.
Bon appetit!
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari