aktuelno

Kiselo mleko možete da napravite vrlo jednostavno kod kuće, imamo dva recepta od po tri sastojka

09.01.2021

16:50 >> 14:16

0

Autor: Z. A.

Oba su odlična, ali traže strpljenje

Kiselo mleko možete da napravite vrlo jednostavno kod kuće, imamo dva recepta od po tri sastojka
Copyright Profimedia

Danas sve više ljudi počinje da priprema neke namirnice kod kuće kako bi izbegli konzervanse kojih su pune namirnice na policama prodavnica i sve više ljudi zapravo shvata da priprema hleba, jogurta, keksa, čokolade nije uopšte komplikovano, a mnogo je zdravija opcija. Baš kao navedene namirnice, samostalno možete pripremiti i kiselo mleko – imamo dva recepta od po tri sastojka!

Priprema ne traje dugo, ali treba malo da se strpite pre nego što ga probate.

možda će vas i ovo zanimati

Šta vam treba od sastojaka:

Prvi recept

  • 600 ml punomasnog mleka mleka (3,2% mm)
  • 1 kašika kiselog mleka
  • 1 kašika kisele pavlake

Priprema:

Mleko zagrejte na tihoj vatri toliko da postane toplo. U posebnoj posudi pomešajte pavlaku i kiselo mleko da dobijete ujednačenu mešavinu, pa nju dodajte zagrejanom mleku, dobro promešajte da se sjedini i pokrijte plastičnom folijom. Stavite da stoji blizu izvora toplote ili na radijator koji nije pretopao. Stavite u frižider da se dobro ohladi pre suženja.

Pexels

Drugi recept

  • 1/4  šolje punomasnog mleka
  • 1 kašičica destilovanog belog sirćeta
  • 1 šolju slatke pavlake

Priprema:

Umutite mleko i sirće u jednoj činiji i ostavite 10 minuta da odstoji. Zatim, u teglu stavite slatku pavlaku, dodajte mešavinu mleka i sirćeta i dobro promešajte. Prekrijte teglu – možete koristiti poklopac, ali i kuhinjsku krpu koju ćete stegnuti gumicom.

Ostavite smesu da odstoji barem 24 sata na sobnoj temperaturi, a za još bolji rezultat možete ostaviti i 48 sati. Doći će do fermentacije i smesa će se zgusnuti – i eto kiselog mleka!

Dobro ohladite mleko pre služenja.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Real Simple

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike