
Recept dana: Paprike u pavlaci, bez njih zimnica nije potpuna
Pored pripreme džemova, pekmeza, ajvara, turšije, ovaj jednostavan recept nikako nemojte da propustite

Krajem leta svaka kuhinja zamiriše na zimnicu. Prepliću se mirisi voća od kuvanja džemova s mirisima pečenih paprika koje pripremamo za ajvar.
Police prepune šarenih teglica bude najtoplije sećanje na detinjstvo, a domaća zimnica predstavlja način da tokom najhladnijih meseci jedemo domaće, tradicionalno spremljene delikatese, po porodičnim receptima.
Ovo je recept za paprike u pavlaci, jedno od omiljenih jela. Pročitajte još i kako možete da napravite najukusniji džem od šljiva.
Sastojci:
- 1 kg paprike somborke
- 1,5 kg kisele pavlake
- nekoliko kašika soli
Priprema:
Paprike operite, očistite od semenki i osušite. U svaku papriku sipajte po pola kašičice soli i ostavite sat vremena. Nakon tog vremena ih okrenite da izađe tečnost koju je paprika pustila.
U pavlaku dodajte 2-3 kašike soli i promešajte. Na dno posude u koju ćete slagati paprike prvo stavite 2 prsta pavlake, a zatim ređajte paprike punjene pavlakom.
Posle svakog reda paprike ide red pavlake, a poslednji sloj treba da bude 2 prsta pavlake. Papriku dobro zatvoriti i držati u frižideru nedelju dana.
Paprike u pavlaci su savršene kao prilog ili salata
Bon appetit!
Pročitajte još
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari