
Recept dana: Marokanska čorba od šargarepe - tanjir pun zdravlja
Marokanska kuhinja je neobično maštovita, raznolika i aromatična i vrlo, vrlo ukusna

U marokanskom podneblju se prepliću višegodišjni uticaj berberske, arapske, islamske, maorske, andaluzijske, jevrejske i evropske tradicije, stvarajući autentičnu kuhinju koja se odlikuje bogatstvom ukusa, mirisa, boja i tekstura.
Zahvaljujući geografskom položaju, Maroko ima više od 300 sunčanih dana godišnje, pa se ishrana bazira na povrću, žitaricama, mahunarkama, voću, ali i aromatičnim i mirisnim egzotičnim začinima.
Naš danšnji izbor je ova ukusna, zdrava čorba, nakon koje možete poslužiti rolovanu piletinu i na kraju se zasladiti kinder bueno rolatom.
Sastojci:
- 1 kg šargarepe
- 2 kašičice kurkume
- 2 kašike kokosovog ulja
- 1 glavica crvenog luka
- 2 čena belog luka
- 500 ml bujona od povrća
- 4 kašike đumbira
- 1 kašika meda
- 1 kašika limunovog soka
- so
- biber
Priprema:
Na kokosovom ulju izdinstajte sitno iseckan crni i beli luk. Dodajte iseckanu šargarepu i bujon od povrća, pa ostavite da provri.
Kuvajte na srednjoj temperaturi oko 20 minuta, a zatim sve izblendirajte zajedno sa đumbirom.
Dodajte kurkumu, med, limunov sok, so, biber i pustite da provri. Čorbu servirajte toplu.
Bon appetit!
Pročitajte još
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari