
Ljudi su zatečeni cenama u restoranu turskog kuvara koji je soljenje mesa pretvorio u umetnost
Turski kuvar Nusret Gokče, koji je na društvenim mrežama poznat pod imenom Salt Bae, otvorio u Londonu restoran čijim su cenama ljudi šokirani

Nusret Gokče, koji je poznatiji pod imenom Salt Bae, turski je mesar i kuvar koji je postao popularan 2017, verovali ili ne, samo zbog načina na koji začinjava meso.
Nakon što iseče biftek, on ga soli tako što ruku savije u laktu, pa so pada niz čitavu njegovu podlakticu, sve do mesa.
I taj pokret mu je doneo slavu i milione, pa je sada sve više svetskih gradova u kojima Nusret otvara svoje restorane. Trenutno ih ima 17, a nedavno je otvoren i jedan u Londonu, gde su ljude šokirale cene.
Naime, jedan muškarac je podelio na Tviteru račun nakon večere u tom restoranu, na kojem se vidi da je ceh bio 1.812 funti, što je oko 247.000 dinara, a 236 funti, odnosno više od 32.000 dinara, gostima je naplaćeno samo za napojnice.
Ovoliki ceh platilo je osam gostiju za stolom, a ljudi su bili krajnje iznenađeni i cenom koka-kole, koja košta devet funti, tj. 1.220 dinara, kao i činjenicom da su im četiri "red bula" naplaćena 44 funte (skoro 6.000 dinara).
- Šta je, dođavola, zlatni burger? Sto funti, da li je to najbolji burger na svetu? I 630 funti za biftek? Odbila bih da platim i izašla, ovo je ludost - poručila je jedna tviterašica.
- Nadam se da su vam ostatak juneta dali da ponesete! Cena od 630 funti za biftek?!
- Zašto je baklava 22 funte, moram da vidim tu porciju - čudili su se dalje.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari