
Nekoliko jednostavnih trikova kako da omekšate junetinu: Da postane mekana kao duša
Ako želite da vam se komad junetine koji ste ispekli topi u ustima, primenite nekoliko saveta

Pojedino voće može da deluje čarobno na meso, tako da ono postane izuzetno mekano i sočno.
Ukoliko želite da vam juneće meso bude mekano, obložite ga kriškama kivija i ostavite da odstoji neko vreme. Naime, kivi sadrži proteolitičke enzime koji potpomažu razgradnju vezivnog tkiva u mesu, pa ono postaje vrlo meko i gipko.
Ukoliko meso stavljate u marinadu, uradite sve kao što ste planirali pa dodajte kivi sat-dva pre pripreme.
Pripazite da vam junetina ne stoji predugo obložena kivijem, kako meso ne bi postalo previše mekano i raspadalo se tokom pripreme. Sličan učinak ima i ananas.
Još neke namirnice koje će omekšati meso
Pirinčano vino
Pripremite marinadu od malo pirinčanog vina, maslinovog ulja i narendanog luka i jabuke. Meso stavite u ovu marinadu i ostavite u frižideru preko noći. Osim što će dobiti neverovatan ukus, biće mekano kao puter.

Napici kao što je koka-kola
Napici kao što je koka-kola su odlični za omekšavanje mesa pre prženja, posebno ako je reč o debelim šniclama. Sve što treba da uradite je da ostavite meso u koka-koli deset minuta. Potom ga izvadite da se osuši i pržite u ulju uz dodatak crnog bibera. Biće odlično.
Limun ili sirće
Mariniranje mesa u limunovom soku će ga omekšati u roku od sat vremena. Omekšaće i u sirćetu, ali u tom slučaju meso bi u njemu (zapravo u marinadi na bazi sirćeta) trebalo da stoji tokom cele noći kako bi dovoljno omekšalo, prenosi "BrightSide".
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari